Αλέξης Τσίπρας: Αν δεν έχω κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα αναγκαστώ να πάω σε εκλογές

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

“Αν δεν έχω πλειοψηφία, θα αναγκαστώ να πάω σε εκλογές”. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο. “Καλώς ή κακώς, αυτό εξαρτάται από ό,τι γίνει στο κόμμα. Τα μέλη πρέπει συντεταγμένα να δώσουν απαντήσεις, χωρίς προσπάθεια να τις εκμαιεύσουμε. Δεν μπορεί να γίνει με διαδικασίες άρπα-κόλλα, πρέπει να πάμε σε έκτακτο συνέδριο, σύντομα, αρχές Σεπτέμβρη» πρόσθεσε.

Σχετικά με το τι θα προτείνει ο ίδιος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Η πρότασή μου είναι η πρόταση της λογικής. Έχουμε ένα κόμμα, όσων μελών έχουμε, και πρέπει συντεταγμένα αυτά τα μέλη να δώσουν απαντήσεις. Χωρίς προσπάθειες να εκμαιεύσουμε τις απαντήσεις τους. Με δημοκρατικό τρόπο. Πρέπει να γίνει μια διαδικασία συγκροτημένη, να πάει το κόμμα σε ένα έκτακτο συνέδριο, γιατί έκτακτες είναι οι περιστάσεις και να αποφασιστεί ποιο είναι το σχέδιο. Αυτή είναι η πρόταση της λογικής».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.