Υφυπουργό για την Ελλάδα όρισε η Μέρκελ με έδρα τη… Θεσσαλονίκη!

|
THESTIVAL TEAM

Γερμανό υφυπουργό για θέματα Ελλάδας, που θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και από την πόλη θα συντονίζει τις ενέργειες και τις δράσεις του όρισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ…

Η κ. Μέρκελ όρισε ως «εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» τον υφυπουργό Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης της Γερμανίδας καγκελάριου, με ιδιαίτερα καλή εμπειρία στη διαχείριση των οικονομικών.
Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από τον υφυπουργό της να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και τη συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων στόχων, κυρίως οικονομικών και αναπτυξιακών.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το κέντρο βάρους από την ελληνική πλευρά θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το γερμανικό προξενείο στην πόλη αναμένεται να έχει συντονιστικό ρόλο. Στη Θεσσαλονίκη, εξάλλου, συγκλήθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια η Ελληνογερμανική Συνέλευση, όπου συμμετείχαν 200 και πλέον δήμαρχοι και εκπρόσωποι κρατικών και δημοτικών φορέων από τις δύο χώρες.
Ο Γερμανός υφυπουργός επί ελληνικών θεμάτων θα ενδυναμώσει το ρόλο του αξιοποιώντας και την αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με το Βερολίνο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στους βουλευτές της Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας, που συναντήθηκαν χθες μαζί του στο πλαίσιο πενθήμερης επίσκεψής τους στο Βερολίνο.
Το ενδιαφέρον από γερμανικής πλευράς εστιάζεται σε προγράμματα υποδομών, επεξεργασίας λυμάτων και τουριστικές εγκαταστάσεις.
Επίσης, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», νέα πνοή σχεδιάζεται να δοθεί στον θεσμό της αδελφοποίησης πόλεων, που δεν θα μείνει στην ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών, αλλά θα πλαισιωθεί με συνεργασία σε πρακτικό επίπεδο για την υλοποίηση των προγραμμάτων υποδομών.

Πληροφορίες: Τα Νέα

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.