Έλενα Ράπτη: Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Επαίσχυντη» χαρακτηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών η  υποψήφια βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη.

Σε συνέντευξή της στο Thestival.gr, η κα Ράπτη σημειώνει ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ο ποινικός κώδικας θα αντιμετωπίζει τους παραβάτες όπως πρέπει, εξαπολύοντας παράλληλα βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε ακόμη περισσότερους κακοποιούς στις πόλεις μας καταλογίζοντάς τους ελαφριές ποινές», υπογραμμίζει.

Παρουσιάζει, ακόμη, τις ενέργειες, στις οποίες θα προβεί η Νέα Δημοκρατία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλά και τους χειρισμούς της ΝΔ για την αύξηση της γεννητικότητας.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Έλενας Ράπτη στο thestival.gr:

-Η κατάσταση με την εγκληματικότητα και τις κλοπές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Νέα Δημοκρατία για την αντιμετώπιση του φαινομένου;

Πράγματι, η αύξηση της εγκληματικότητας και οι κλοπές στην Θεσσαλονίκη έχουν γίνει δυστυχώς έναν καθημερινό φαινόμενο. Η παραβατικότητα είναι σε κάθε γειτονιά και με την πρόσφατη αλλαγή του ποινικού κώδικα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε ακόμη περισσότερους κακοποιούς στις πόλεις μας καταλογίζοντάς τους ελαφριές ποινές. Και τα δύο οφείλουν να αλλάξουν άμεσα. Ο ποινικός κώδικας θα αντιμετωπίζει τους παραβάτες όπως πρέπει. Η ελληνική αστυνομία θα αποκτήσει την επιχειρησιακή δύναμη που χρειάζεται για να προστατεύσει τους πολίτες. Η πρόσληψη 1500 αστυνομικών στις ομάδες Δίας και Δέλτα θα είναι μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον, θα υπάρξει η απαραίτητη αναβάθμιση του εξοπλισμού των αστυνομικών με νέα γιλέκα και περιπολικά. Ασφαλής αστυνομικός σημαίνει και ασφαλής πολίτης. Είναι υποχρέωσή μας να επιστρέψει το αίσθημα της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη και της γειτονιές της.

-Το δημογραφικό πρόβλημα είναι μία από τις σημαντικότερες απειλές για τη χώρα μας. Πως θα το χειριστεί η Νέα Δημοκρατία;

Οι στατιστικές δυστυχώς επιβεβαιώνουν αυτό που και προσωπικά έχω επισημάνει πολλές και στη Βουλή και δημόσια. Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται. Σύμφωνα με μελέτες το 2050 ο πληθυσμός της χώρας θα έχει μειωθεί κατά 1 εκατομμύριο. Είναι κάτι που δεν μπορούμε απλά να το αφήσουμε να συμβεί. Τα νέα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά και είναι ευθύνη της πολιτείας γιατί συστηματικά αδιαφορεί για μια συγκροτημένη δημογραφική πολιτική κινήτρων. Εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα για να γίνει μεγαλύτερη. Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί για 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Το ζήτημα του δημογραφικού προβλήματος, οφείλει να αναχθεί σε ζήτημα εθνικής στρατηγικής για μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα.  Η αύξηση της γεννητικότητας θα είναι βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης ενώ η δημιουργία επιπλέον πολιτικών όπως τα κοινωνικά, οικονομικά και φορολογικά κίνητρα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες έχουν ήδη θέση στον σχεδιασμό μας.

-Τι απαντάτε σε αυτούς που σας χλεύασαν για το άρθρο σας περί αποχριστιανοποίησης της ελληνικής κοινωνίας;

Η πίστη είναι προσωπικό θέμα κάθε ανθρώπου. Εγώ γράφω αυτό που σκέφτομαι και αισθάνομαι, ελεύθερα χωρίς να περιορίζομαι από τις πιθανές αντιδράσεις. Πιστεύω λοιπόν στη δύναμη της προσευχής και το λέω δημόσια. Αν κάποιος θέλει να το σχολιάσει αρνητικά είναι δικαίωμά του. Αλλά αυτό δε θα με οδηγήσει στο να λέω πιο ψιθυριστά αυτό που πιστεύω.

-Σας είδαμε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Ανήκετε στους βουλευτές που διατράνωσαν τη θέση τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Πως θα χειριστεί η Νέα Δημοκρατία την Συμφωνία των Πρεσπών;

Αυτή η επαίσχυντη συμφωνία έχει πληγώσει βαθιά όλους τους Έλληνες και ακόμη περισσότερο εμάς τους Μακεδόνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δέσμευσε απλώς τη χώρα, αλλά φρόντισε να διασφαλίσει και να μην αλλάξει η συμφωνία. Πρόσφατα μάλιστα διαβάσαμε στο βιβλίο Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη, ότι ο κ. Γιούνκερ είπε στον κ Τσίπρα ότι θέλουμε να σε βοηθήσουμε στην οικονομία αλλά να λύσεις το σκοπιανό. Έτσι εξηγείται ίσως και η επιμονή του κου Τσίπρα να βάλει την υπογραφή του σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία. Προφανώς δε θα αφήσουμε τη συμφωνία στην τύχη της. Ούτε θα δώσουμε λευκή επιταγή στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων. Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία θα ξεκινήσει μια καμπάνια για την πραγματική αυθεντική Μακεδονία, τη Μακεδονία της Βεργίνας, της Πέλλας, της Αμφίπολης. Αλλά θα ξεκινήσει και έναν αγώνα για την κατοχύρωση των ελληνικών προϊόντων με το όνομα Μακεδονία σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. 

-Ποιο είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τον ΟΑΣΘ; Θα γίνει και πάλι ιδιωτικός ο Οργανισμός;

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης είναι ο μεγάλος ασθενής της πόλης μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και κατάφερε να τον φέρει στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης.  Στόλος καθηλωμένος, τεράστιες καθυστερήσεις δρομολογίων, ζημιές εκατομμυρίων. Η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται να αλλάξει την εικόνα των δημοσίων συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Με τη χρήση του νόμου για τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για το μεταφορικό έργο του οργανισμού  Και μη βιαστεί κάποιος να μιλήσει για ιδιωτικοποίηση και άλλες αριστερές καταγγελίες.  Η σύμπραξη δεν καταργεί τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΑΣΘ αλλά κάνει τον οργανισμό υγιή για να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες. Η κυβέρνηση με τις ιδεοληψίες της λέει : δεν πειράζει που δεν λειτουργεί, αρκεί να είναι δημόσιος!  Με την άμεση προμήθεια λεωφορείων, έστω με χρηματοδοτική μίσθωση, μέχρι να αναλάβει κάποιος το μεταφορικό έργο, ακόμη θα έλεγα και με την πρωτοβουλία της ΠΕΔΚ. Με επανασχεδιασμό των γραμμών με βάση και την έναρξη λειτουργίας του μετρό, όταν αυτό συμβεί. Και τέλος με μια πολιτική φθηνού εισιτηρίου και κυρίως για τα νέα παιδιά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.  Εγώ θα πρότεινα και μια πλήρη κατάργηση του εισιτηρίου για τους φοιτητές μας. Η Εσθονία, το Λουξεμβούργο ήδη έχουν δωρεάν συγκοινωνίες για όλους. Μπορούμε και εμείς να το ξεκινήσουμε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τους φοιτητές, δίνοντας το στίγμα για τον καινούργιο ΟΑΣΘ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.