Δημήτρης Βενιέρης: Την αυτοδυναμία τη χρειάζεται η χώρα, όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Μία από τις έδρες της Α’ Έκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία διεκδικεί ο Δημήτρης Βενιέρης.

Σε συνέντευξή του στο Thestival.gr, o ίδιος μιλάει για την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές αλλά και για την στροφή από την δημοσιογραφία στην πολιτική.

Για όσους τον γνωρίζουν καλά, η επιλογή να συνεργαστεί με τη ΝΔ είναι φυσική εξέλιξη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Βενιέρη στο Thestival.gr:

Πώς αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;

Εδώ και 30 χρόνια, μέσα από τη δουλειά μου ως δημοσιογράφος, έχω έρθει σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο και τα προβλήματα της πόλης και της χώρας. Προσπαθώ όχι μόνο να αναδεικνύω τα προβλήματα, αλλά και να συμβάλλω στην επίλυσή τους, το ίδιο θέλω να κάνω μέσα από την πολιτική πλέον. Θέλω να λέω ύστερα από χρόνια, ότι απάντησα στην πρόκληση και έβαλα πλάτη για να υλοποιηθεί το σχέδιο της ΝΔ για να πάει η χώρα μπροστά. Γιατί αξίζουμε καλύτερα. Κι αυτό δεν είναι σύνθημα, είναι η επόμενη μέρα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η αυτοδυναμία της ΝΔ;

Την αυτοδυναμία τη χρειάζεται η ίδια η χώρα, όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία. Δεδομένων των συνθηκών, δεν είναι καιρός για συνεργασίες εξ’ ανάγκης, αλλά για ουσιαστικές συνεργασίες, με εκείνους που θα στηρίζουν τις βασικές μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή, μέσα σε πέντε μήνες η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους, ότι είναι αποφασισμένη επιτέλους να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αν δηλαδή η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αυτοδύναμη και η Φώφη Γεννηματά πει ότι δεν συνεργάζεται, τότε θα πάμε στον Αύγουστο σε νέες εκλογές. Αυτό θα μας οδηγήσει σε νέες περιπέτειες και θα χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Τι πιστεύετε για τη συμφωνία των Πρεσπών;

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια και σε καμία περίπτωση δεν εκφράσει τον Ελληνικό λαό. Είναι μία συμφωνία, αποτέλεσμα μυστικής διπλωματίας, που συνομολογήθηκε ερήμην της αντιπολίτευσης, αλλά και του λαού, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του με δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Τα θέματα αυτά δεν είναι θέματα μόνο μίας κυβέρνησης, είναι εθνικά θέματα και χρειάζονται εθνική συνεννόηση, η οποία στην περίπτωση αυτή, όχι μόνο δεν έγινε ποτέ, αλλά δεν επιχειρήθηκε καν, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Το βασικό μας μέλημα τώρα είναι αν τηρούνται πιστά οι όροι της συμφωνίας από την άλλη πλευρά και φυσικά, όπως έχει πει και ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, να χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ σε περίπτωση που αντιληφθούμε συμπεριφορές που απειλούν τα δικαιώματά μας¬.

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως «γράφει ιστορία». Στην πραγματικότητα θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που εκχώρησε για πρώτη φορά «μακεδονική» ιθαγένεια και γλώσσα σε κάποιους που σφετερίζονται εδώ και χρόνια μια ιστορία που δεν τους ανήκει. Επέλεξε μία βιαστική, επιπόλαιη και κακή λύση στο ονοματολογικό, έχοντας στο μυαλό του προφανώς, όχι το εθνικό συμφέρον, αλλά το Νόμπελ Ειρήνης, που ποτέ δεν ήρθε.

Μεγάλο μέρος των εξαγγελιών της ΝΔ σχετίζεται με αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Τι θα συμβεί αν πουν οι θεσμοί δεν δώσουν το πράσινο φως;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παρουσιάσει πλεονάσματα στράγγιξε την αγορά με άγρια φορολόγηση. Σκεφτείτε λοιπόν, πόσο διαφορετικά, πόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα, με μία σοβαρή, φιλελεύθερη προσέγγιση στα θέματα της οικονομίας. Με μία κυβέρνηση, που θα έχει ως προτεραιότητα την παραγωγή πλούτου, την επανεκκίνηση της οικονομίας. Τότε η χώρα θα μπορέσει να βγάλει πλεονάσματα, καλύπτοντας τις δεσμεύσεις της και παράλληλα να έχει τα δημοσιονομικά περιθώρια να προχωρήσει στις απαραίτητες φοροελαφρύνσεις, τις οποίες περιμένει εναγωνίως η ελληνική κοινωνία. Η πορεία της οικονομίας θα είναι σαφώς καλύτερη με τη Νέα Δημοκρατία, πράγμα, που έχουν προεξοφλήσει ήδη και οι αγορές. Δεν είναι τυχαία η ανοδική πορεία που έχει ήδη πάρει το χρηματιστήριο και μόνο στην προοπτική της διακυβέρνησης της ΝΔ με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται.

Γιατί να ψηφίσουμε τον Δημήτρη Βενιέρη;

Για όσα έκανε και κάνει τριάντα χρόνια με την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Γνωρίζω μέσα από τη δουλειά μου τα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα, ενώ έχω διαχειριστεί πολλές φορές σημαντικά θέματα έχοντας ξεκάθαρες απόψεις. Με τη δουλειά μου κέρδισα την εκτίμηση χιλιάδων συμπολιτών μας, ενώ πέτυχα στόχους που ανέλαβα από θέσεις ευθύνης σε πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις και ΜΜΕ.

Δείτε τι λένε για εκείνον συνάδελφοι και γνωστοί:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.