Δ. Γκολιδάκης: Προσβολή για τους Θεσσαλονικείς οι συγκοινωνίες που τους προσφέρονται

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Για την απόφαση του να είναι για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και την εμπειρία του από την προεκλογική εκστρατεία μέχρι τώρα, μιλά στο thestival.gr, ο Διαμαντής Γκολιδάκης.

O υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ αναφέρεται ακόμα στον ΟΑΣΘ, το πρόγραμμα της ΝΔ για την ασφάλεια, αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών και το πως θα την διαχειριστεί το κόμμα του την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Διαμαντή Γκολιδάκη στο thestival.gr:

Πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής. Πως βιώσατε την εμπειρία της προεκλογικής εκστρατείας μέχρι τώρα; Τι σας έκανε να λάβετε την απόφαση να ενταχθείτε σε ένα ψηφοδέλτιο με «βαριά» ονόματα που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία;

Καθημερινά βλέπουμε όλοι ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε γίνονται πιο σύνθετα και πιο πιεστικά. Μας αγχώνουν και μας θυμώνουν. Το διαπιστώνω και στην επαφή μου με τους συμπολίτες μας όλες αυτές τις ημέρες. Ο μόνος τρόπος για να επιλυθούν, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας, είναι η συμμετοχή μας. Να δηλώσουμε παρόν. Παρόν στις μάχες της γενιάς μας. Ποιες είναι αυτές; Η μάχη για καλύτερες δουλειές. Για αξιοκρατία. Για να μπορούμε να μείνουμε στον τόπο μας και να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους έφυγαν τα χρόνια της κρίσης να επιστρέψουν στη χώρα μας, στη χώρα τους. Να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη. Σε αυτή τη μάχη αποφάσισα να είμαι παρόν. Αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για ανανέωση, για συμμετοχή στην πολιτική ανθρώπων που προέρχονται από την κοινωνία, που έχουν βιώσει τα προβλήματα που βιώνουν και αυτοί από τους οποίους διεκδικούμε την ψήφο τους. Η ίδια η κοινωνία θα αποφασίσει στις 7 Ιουλίου ποιοι θα την εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο. Αν το αίτημα ανανέωσης που ακούμε συχνά το εννοεί, αν θα κρίνει το βιογραφικό, τις ιδέες και τις προτάσεις του κάθε υποψηφίου ή το «βάρος» ενός ονόματος. Εν τέλει, κατά την άποψη μου, δεν υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία για να βοηθήσεις στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν όλους μας, από το να προέρχεσαι από την ίδια την κοινωνία.

Ασκείτε το λειτούργημα του γιατρού πολλά χρόνια. Ωστόσο έχετε γίνει γνωστός μέσα από το έντονο κοινωνικό σας έργο. Ποιο ήταν το κίνητρο σας για να βοηθήσετε τους ασθενέστερους συμπολίτες μας;

Η κρίση που ταλανίζει την πατρίδα μας τα τελευταία 10 χρόνια έχει σημαδέψει τη ζωή όλων μας. Ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε να δούμε τον διπλανό μας, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, να επιστρέψουμε στα θεμελιώδη που κρατούν τις κοινωνίες όρθιες. Προσωπικά επέλεξα να βρεθώ δίπλα σε αυτούς που χρειάζονται τη βοήθεια μας να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής που γιγαντώθηκαν από την κρίση. Είτε πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ένα απλό τσεκ απ, που μπορεί να τους σώσει τη ζωή, είτε για μικρά παιδιά, που βρήκαν στήριξη και παρηγοριά, για διάφορους λόγους, σε ιδρύματα ή φορείς της Θεσσαλονίκης που κάνουν ένα εξαιρετικό έργο, με αφοσιωμένους ανθρώπους και αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά είναι πρωτίστως ένα κίνημα καρδιάς. Ξεκινά από μέσα μας και από την ανάγκη και το αίσθημα να προσφέρουμε. Όταν και άλλοι συμπολίτες μας αυτό το βλέπουν, το αισθάνονται, ανταποκρίνονται με θέρμη και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Οι Θεσσαλονικείς θέτουν ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τον ΟΑΣΘ. Τι θα κάνει η ΝΔ για να αλλάξει αυτή τη κατάσταση;

Η κυβέρνηση τοποθετώντας συγγενείς και φίλους στην διοίκηση του ΟΑΣΘ και προσκολλημένη σε ιδεοληψίες οδήγησε στην σημερινή τραγική κατάσταση την αστική συγκοινωνία της πόλης μας. Οι Θεσσαλονικείς ταλαιπωρούνται καθημερινά και αποτελεί προσβολή το συγκοινωνιακό έργο που τους προσφέρεται. Για την κυβέρνηση της ΝΔ η επίλυση του προβλήματος αποτελεί προτεραιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να δούμε περισσότερα λεωφορεία να κινούνται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και οι πολίτες να εξυπηρετούνται όπως τους αξίζει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενδιαφερθεί προσωπικά για το θέμα και υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα σε άλλες πόλεις της χώρας όπου το συγκοινωνιακό έργο εκτελείται σε σύμπραξη και με τον ιδιωτικό τομέα, όπως τα ΚΤΕΛ, χωρίς να επιβαρύνονται το κόστος οι πολίτες.

Ένα από τα θέματα που βάζει ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής συζήτησης η Νέα Δημοκρατία είναι η ασφάλεια των πολιτών. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε την επόμενη μέρα, προκειμένου να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Καταρχήν οι γυναίκες και οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας θα αφεθούν να επιτελέσουν το έργο τους. Να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών από κάθε λογής παραβατικότητα, χωρίς να τίθενται εμπόδια σε αυτό. Επαναφέρουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ και ενισχύουμε την ομάδα ΔΙΑΣ με την πρόσληψη 1500 νέων αστυνομικών για περιπολίες. Θα εξασφαλίσουμε όμως και τα μέσα για να αισθάνονται και οι ίδιοι περισσότερο ασφαλείς κάνοντας το καθήκον τους. Θα εφοδιαστούν οι αστυνομικοί με νέο εξοπλισμό, καινούργια αλεξίσφαιρα και περιπολικά, θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και θα λειτουργεί φυλακή υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, θα εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος για τη φθορά δημόσιας περιουσίας και θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Όταν μιλάμε για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες δεν είναι απλά λόγια, αλλά όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Συμφωνία των Πρεσπών. Πώς θα τη διαχειριστεί η ΝΔ την επόμενη μέρα; Θα αναλάβετε πρωτοβουλίες για την προάσπιση των μακεδονικών προϊόντων;

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών. Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να εμποδίσουμε τον κ. Τσίπρα, να υπογράψει την επιζήμια αυτή συμφωνία. Καταρχάς διατηρούμε στο τραπέζι το δικαίωμα της Ελλάδος να θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην ΕΕ εφόσον δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για την κατοχύρωση των μακεδονικών προϊόντων. Γνωρίζετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εδώ από τη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε το πρόγραμμα μας για την προστασία και των μακεδονικών προϊόντων και του brand name «Μακεδονία» με εκκίνηση επικοινωνιακής καμπάνιας, η οποία θα γίνει με χρηματοδότηση όχι μόνο από περιφερειακούς αλλά και από εθνικούς πόρους. Διευκόλυνση των επιχειρήσεων να κατοχυρώσουν εμπορικά σήματα για την προστασία των προϊόντων τους όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (κατάθεση ευρωπαϊκών σημάτων στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε.).

Κατοχύρωση περισσότερων μακεδονικών προϊόντων ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στην Ε.Ε.  Έκδοση Υπουργικής Απόφασης η οποία θα απονέμει αυτόματα το σήμα «GR» στα προϊόντα όλων των μακεδονικών επιχειρήσεων που έχουν κατοχυρώσει το παράγωγο «Μακεδονικός -ή -ό» στο σήμα τους, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα είναι προϊόντα ελληνικά. Βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ε.Ε. όσο τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας δεν διασφαλίζονται και αν δεν επιλυθούν τα σχετικά με τα μακεδονικά προϊόντα προβλήματα.

Το εθνικό συμφέρον προασπίζεται όταν έχεις δυνατή φωνή στο εξωτερικό, ισχυρές συμμαχίες και σχέδιο για τη χώρα. Αυτός είναι ο υπεύθυνος πατριωτισμός και όχι οι κραυγές και ο λαϊκισμός. Τον υπεύθυνο πατριωτισμό μόνο η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να τον υπηρετήσει και για αυτό ζητάμε την ψήφο και την στήριξη των πολιτών. 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.