Δ. Γαλαμάτης: Οι μεγάλες αποφάσεις θέλουν στόχο, μάχη και σύνθεση

|
THESTIVAL TEAM

«Οι πολίτες επιδιώκουν πλέον να ακούν επιχειρήματα, να αξιολογούν προγράμματα και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δείχνουν έτοιμοι να ανοίξουν μια νέα πολιτική πραγματικότητα για την χώρα, επιλέγοντας την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Γαλαμάτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 102 FM  της ΕΡΤ3 και στους Βασίλη Πεκλάρη και Δημήτρη Καραμαούνα.

Στο στούντιο του σταθμού, φιλοξενούμενος ήταν και ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, με τον οποίο ο Δημήτρης Γαλαμάτης είχε έναν πολιτικό διάλογο ευπρέπειας και επιχειρημάτων, μια αντιπαράθεση χωρίς κραυγές, ενώ δεν έλειψαν και οι κοινές θέσεις, όπως η συμφωνία στην ανάγκη συνέργιας όλων των βουλευτών της Θεσσαλονίκης, ώστε να μην «σκαλώσει» εκ νέου το Μετρό της Θεσσαλονίκης στα αρχαία της Βενιζέλου. «Έχουμε μια πρεμούρα», πρόσθεσε, «ποιος θα πρωτοσώσει τον τόπο και τελικά χάνουμε τον στόχο».

Όπως ανέφερε ο κ. Γαλαμάτης, στην πολιτική πορεία του επιδίωκε πάντα τη σύνθεση γιατί αποδείχθηκε ότι χωρίς αυτή δεν λύνονται τα προβλήματα. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι όταν ήταν βουλευτής, μαζί με τη βουλευτή του Συνασπισμού Ασημίνα Ξηροτύρη, είχαν πρωτοστατήσει στην απαγόρευση του καπνίσματος στους παιδότοπους, ως παράδειγμα διακομματικής συνεργασίας. «Ο βουλευτής», σημείωσε, «είναι εκπρόσωπος των πολιτών σε μια κυβέρνηση και όχι το αντίστροφο. Δεν πρέπει να έχει την πολιτική ως επάγγελμα, αλλά ως καθήκον, ως προσφορά, ως μάχη. Το πιο δύσκολο στην πολιτική είναι να συμφωνήσεις».

Ο Δημήτρης Γαλαμάτης μπορεί να συμφώνησε με τον συνομιλητή του στην αναγκαιότητα ενός πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου, ωστόσο άσκησε σκληρή κριτική στη συνολική προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, που «έχει επιλέξει μια πολιτική εκστρατεία με αποδόμηση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας στα όρια αλήθειας-ψέματος, με μισές αλήθειες και άτοπους συνειρμούς, που μας οδηγούν πίσω στον χρόνο». Σε αυτή την παθογένεια των προεκλογικών μεγαλοστομιών, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, χωρίς πολλά «θα», και δείχνει έτοιμη όσο ποτέ να κυβερνήσει, καθώς για τον Δημήτρη Γαλαμάτη, βρίσκεται «στις καλύτερες της στιγμές των τελευταίων 30 χρόνων».

Ερωτηθείς για την ΕΡΤ3, ο Δημήτρης Γαλαμάτης τόνισε ότι στην πρόταση του για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης, θέτει ως προϋπόθεση μια ισχυρή, αυτοδύναμη ΕΡΤ3, σε ρόλο επικοινωνιακής «ατμομηχανής» του όλου εγχειρήματος, που θα έχει αντίκτυπο σε όλη την Περιφέρεια. Θύμισε ακόμα, ότι το 2005 ως βουλευτής, με δική του πρωτοβουλία συγκέντρωσε 16 βουλευτές και πέτυχαν την ένταξη της ΕΡΤ3 στην ψηφιοποίηση των καναλιών, όταν είδε ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στο υποβληθέν νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.