Α. Σαουλίδης: Καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας η ασφάλεια των πολιτών

|
THESTIVAL TEAM

Συνεχίζει τις καθημερινές του επαφές με φορείς της εκλογικής του περιφέρειας ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Σαουλίδης. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου και συναντήθηκε με τον Ταξίαρχο και Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Ο κ. Σαουλίδης ενημερώθηκε από τον κ. Μαυρόπουλο, για τα προβλήματα όλων των υπηρεσιών της Αστυνομίας αλλά και τα αιτήματα τους, κυρίαρχα των οποίων είναι η ενίσχυση σε προσωπικό και σε μέσα υλικοτεχνικής υποδομής.

«Τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών δεν είναι ζητήματα ιδεολογικά. Δυστυχώς όμως η παρούσα κυβέρνηση τα υποτίμησε καθώς προσεγγίζει το θέμα ιδεοληπτικά», είπε αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Μέγαρο ο κ. Σαουλίδης τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει «αριστερή», «κεντρώα» και «δεξιά» ασφάλεια». «Καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει πως η σωματική ακεραιότητα και η περιουσία των πολιτών δεν κινδυνεύουν. Η επικράτηση ενός αισθήματος ασφάλειας σε γειτονιές, τόπους εργασίας και μετακινήσεις είναι αδιαπραγμάτευτο δημοκρατικό δικαίωμα», συμπλήρωσε.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πρέπει, όπως είπε, να αφορά όλες τις περιοχές και όχι μόνο την Αθήνα. «Η Ελληνική Πολιτεία πρώτα από όλα πρέπει άμεσα να αυξήσει τις θέσεις των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές καθώς η σημερινή κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο. Οι συνταξιοδοτούμενοι είναι πολλαπλάσιοι των εισακτέων. Δεύτερον, η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, η ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ πρέπει να αφορά όλες τις περιοχές και όχι μόνο την Αθήνα, όχι μόνο την Αττική. Η Θεσσαλονίκη έχει για παράδειγμα ελάχιστα περιπολικά. Τρίτον, δεν μπορεί η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού να γίνεται μόνο μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων – φανερώνει μία αδυναμία του ελληνικού κράτους και υποτίμηση του ζητήματος», δήλωσε τονίζοντας ότι η ασφάλεια αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.