Επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα.

Την κ. Σάπικα υποδέχτηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Θ. Α.Ε κ. Σωτήρης Θεοφάνης, ο οποίος της ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Ο κ. Θεοφάνης της εξήγησε ότι το νέο πλάνο του Οργανισμού είναι να μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε “homeport”. Τόνισε, δε, ότι συνεργάζεται ήδη με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να καταστεί το λιμάνι Κέντρο Καινοτομίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Θ. Α.Ε μίλησε επίσης για τα έργα εκβάθυνσης και εκπλάτυνσης που υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019 και θα αλλάξουν ραγδαία τη δυναμική του λιμανιού, όπως επίσης και για την ανάγκη ενοποίησης του τέταρτου και πέμπτου προβλήτα, επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών και εξεύρεσης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Η κ. Σάπικα αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως πύλη για την ενδοχώρα της Βαλκανικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επεσήμανε ότι «σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα και τα σχέδια επέκτασης, το λιμάνι μας θα είναι ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Η ανάπτυξη του λιμανιού αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη. Σε συνδυασμό και με άλλα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, μπορούν να εκτοξεύσουν τη Θεσσαλονίκη».

Σύνθια Σάπικα: Ο επιχειρηματίας σήμερα θεωρείται κρατικός εχθρός

sapika.jpg

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση που δεν έχει στο DNA της τις μεταρρυθμίσεις. Όταν κάτι δεν το πιστεύεις, δεν μπορείς να το κάνεις καλά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή έχει πει πως οι μεταρρυθμίσεις και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων θα φέρουν πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές, ενώ έχει παράλληλα δεσμευτεί πως θα προστατέψει με κάθε τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα», τόνισε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στην Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα, στη ραδιοφωνική της συνέντευξη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη, 94.5». Συμπλήρωσε ότι «Θα δώσουμε στους εργαζόμενους περισσότερες ευκαιρίες να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να διατηρούν τη σωστή ισορροπία μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής τους».

Η υποψήφια βουλευτής τάχθηκε υπέρ της επιχειρηματικότητας και αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να επενδύσει κάποιος, αυτήν την στιγμή, στην Ελλάδα όταν η γραφειοκρατία αποτελεί τεράστιο εμπόδιο, όταν οι φορολογικοί συντελεστές αλλάζουν συνεχώς, όταν οι εισφορές είναι αβάσταχτες και όταν ο επιχειρηματίας θεωρείται κρατικός εχθρός».

Αναφερόμενη στα μεγάλα έργα που θα δώσουν ανάσα στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσει η επέκταση του μετρό προς τα δυτικά. «Πρέπει να εξυπηρετηθούν πρώτα εκείνες οι περιοχές. Η επέκταση του μετρό θα τις «ανακουφίσει» και θα τις ενώσει με το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως μου λένε κάτοικοι της δυτικής πλευράς της πόλης περίπου 500.000 θα το χρησιμοποιήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε τα προβλήματα που ταλανίζουν τη δυτική Θεσσαλονίκη είναι η ασφάλεια και η ανεργία, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Βέβαια αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι του κέντρου. Οι άνθρωποι είναι ανάγκη να νιώσουν και πάλι ασφαλείς. Επίσης τεράστιο πρόβλημα είναι η ανεργία που δεν μαστίζει μόνο τους νέους. Υπάρχουν άνθρωποι στα 40, στα 50 και στα 60 οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι και είναι πάρα πολύ δύσκολο, με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, να βρουν δουλειά.»

Η κ. Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα μίλησε για την τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες που χρησιμοποιούν τον ΟΑΣΘ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά να κατηγορεί άλλους για το άθλιο χάλι που βρίσκεται σήμερα ο ΟΑΣΘ. Για μένα, προτεραιότητα αποτελεί το κοινό της Θεσσαλονίκης και πως αυτό επιτέλους θα αρχίσει να εξυπηρετείται».

Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενιαίου θαλάσσιου παραλιακού μετώπου και μίλησε για την προστασία του δημόσιου χώρου. «Οι φίλοι της Νέας Παραλίας, όπου συμμετέχω, είναι ένα παράδειγμα πώς μπορούν οι πολίτες να διαμορφώνουν την ατζέντα. Περπατούμε καθημερινά στην παραλία και σημειώνουμε τις ατέλειες. Με διάφορες παρεμβάσεις έχουμε κατορθώσει κάποια πράγματα του δημόσιου χώρου να τα κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο. Έχω παρατηρήσει ότι στο εξωτερικό έχουν περισσότερο βρόμικα τα σπίτια τους και καθαρό τον εξωτερικό τους χώρο, ενώ στην Ελλάδα τα σπίτια μας λάμπουν από καθαριότητα και πετάμε τα σκουπίδια μας σε δημόσιο χώρο», επεσήμανε.

Η κ. Σύνθια (Ροδάνθη) Σάπικα παρουσίασε το δικό της όραμα για την εκπαίδευση που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία ενός ξενόγλωσσου τμήματος στο Α.Π.Θ, το οποίο δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση. «Η πρώτη έδρα που οραματίζομαι είναι της Ιατρικής. Θέλω όχι μόνο οι νέοι μας να μην αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές αλλά να έρχονται στη Θεσσαλονίκη και φοιτητές από το εξωτερικό. Τα οφέλη είναι πολλά».

Κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες την 7η Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι «ο μεγαλύτερος εχθρός των εκλογών είναι η αποχή. Δύναμή μας είναι οι επιλογές μας».