«Να γίνει η Θεσσαλονίκη πόλη ανταγωνιστική», διαμήνυσε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Κοκκόρης.

Σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, ο κ. Κοκκόρης μίλησε αρχικά για την υποψηφιότητά του στις επικείμενες πρόωρες εθνικές εκλογές τις 7ης Ιουλίου.

Αναφερόμενος στη φράση του πως θεωρεί αυτονόητη την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες εκλογές εξηγώντας πως η υποψηφιότητα σε κάποια εκλογική διαδικασία δεν είναι μόνο θέμα υποψηφίου, αλλά και συνθηκών, ηγεσίας, πολιτών, προτίμησης και εμπιστοσύνης.

Αναφέρθηκε επίσης στη σχέση του με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, μιας και ο κ. Κοκκόρης διετέλεσε σύμβουλός του στο ασφαλιστικό, λέγοντας πως ήταν επιθυμία του αρχηγού του κόμματος να είναι ο ίδιος υποψήφιος γιατί τον ήθελε την επόμενη μέρα στο πλευρό του.

Παράλληλα μίλησε για το έργο του ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημειώνοντας πως οι τομές που έγιναν εκείνο το διάστημα της κοινωνικής ασφάλισης, έβαλαν τα θεμέλια για δεκαετίας.

Στάθηκε στο μάζεμα του δημοσίου και την απογραφή των συνταξιούχων για να εντοπιστούν οι «μαϊμού» συντάξεις υπογραμμίζοντας πως αυτά έπρεπε να γίνουν νωρίτερα ενώ αναφέρθηκε επίσης στην κατάργηση του βιβλιαρίου υγείας που όπως είπε γλίτωσε τον κόσμο από την ταλαιπωρία αλλά και στο ότι επί των ημερών του θεσπίστηκε πως ένας μεγάλος αριθμός παθήσεων που δεν έχουν μεταβολή στην πορεία του χρόνου, δεν θα περνούν άλλη φορά από επιτροπή τονίζοντας πως αυτό αποσυμφόρισε το 25% των ΚΕΠΑ.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό ο κ. Κοκκόρης σημείωσε ότι για να δοθεί ολοκληρωμένη απάντηση θα πρέπει να γίνει συνολική εκτίμηση της παρούσας κατάστασης αλλά και των αλλαγών που έχει κάνει η τωρινή κυβέρνηση.

«Δεν φοβάμαι, έχω γνώση, θα εργαστώ για να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», διαμήνυσε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης σχετικά με το ασφαλιστικό, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει δημιουργήσει συνταξιούχους δύο ταχυτήτων.

Αναφορικά με το ζήτημα της ιδιωτικής ασφάλισης και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Κοκκόρης τόνισε πως το κράτος θα παρέχει ασφαλιστικές δικλείδες για την ορθή λειτουργία του συστήματος.

Ο Παναγιώτης Κοκκόρης μίλησε και για τη Θεσσαλονίκη και αυτά που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της πόλης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αστικές συγκοινωνίες, το λιμάνι αλλά και το έργο του μετρό. Όπως είπε, οι τρεις αυτοί παράγοντες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Σημείωσε επίσης πως η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει άμεσα ανταγωνιστική πόλη κάτι το οποίο θα γίνει με μείωση της φορολογίας με μια σειρά μέτρων, τα οποία θα επιτρέψουν στη «Νύμφη του Θερμαϊκού» να ανταγωνιστεί τους βόρειους γείτονές της οι οποίοι έχουν σαφώς χαμηλότερη φορολόγηση.

«Με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ανταγωνιστική», σημείωσε.

Ο κ. Κοκκόρης εκτίμησε επίσης πως οι εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σηματοδοτήσουν μια πολιτική αλλαγή που θα οδηγήσει τη χώρα μπροστά