Την απόφαση να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από την κατανομή διαφημιστικών χώρων ενόψει εκλογών αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκη.

Την πρόταση για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου καθώς και η δημοτική σύμβουλος της ίδιας παράταξης, Μαρία Αγαθαγγελίδου.

Ειδικότερα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην διατεθεί στο κόμμα κανένας διαφημιστικός χώρος ενόψει των βουλευτικών εκλογών, όπως ακριβώς συνέβη και στις δημοτικές εκλογές που προηγήθηκαν.

Έτσι θα διατεθεί ο διαφημιστικός χώρος στο δήμο Θεσσαλονίκης

Το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, για την κατανομή διαφημιστικού χώρου ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Ειδικότερα το 70% των στεγάστρων, δηλαδή περίπου 140, θα διατεθεί σε κόμματα που είχαν εκλέξει βουλευτή το 2015, κατ’ αναλογίαν ως προς την εκλογική δύναμη.

Το υπόλοιπο 30%, δηλαδή περίπου 60, θα διατεθεί σε κόμματα που δεν εξέλεξαν βουλευτή το 2015 ή σε νεοεμφανιζόμενα κόμματα.

Τα στέγαστρα χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες και η κατανομή έγινε με κλήρωση.

Παράλληλα αποφασίστηκε η διάθεση ενός περιπτέρου ή τροχόσπιτου σε κόμμα ή σύμπραξη κομμάτων, σε κάθε δημοτική κοινότητα.

Για τα τραπεζάκια με ομπρέλες κάθε κόμμα δικαιούται 3 θέσεις σε κάθε δημοτική κοινότητα.

Τέλος από την πλευρά του ο πρόεδρος  του δημοτικού συμβουλίου, Σίμος Μπενσασσών απ απηύθυνε παράκληση προς τους εκπροσώπους των κομμάτων, να σεβαστούν την Θεσσαλονίκη και να μην ρυπάνουν.