Ακόμα και το 65% ξεπέρασε η αποχή σε ορισμένα εκλογικά τμήματα των περιοχών της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας του δεύτερου γύρου των εκλογών ήρθαν στο προσκήνιο αρκετά νέα πρόσωπα που διεκδίκησαν για πρώτη φορά τη θέση του δημάρχου.

Στον δήμο Δράμας, ο Χριστόδουλος Μαμσάκος κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του Κυριάκου Χαρακίδη και με ποσοστό 53,8% (καταμετρημένο το 99,08% των εκλογικών τμημάτων) να εκλεγεί για μια ακόμα τετραετία στον δημαρχιακό θώκο.

Στον δήμο Καβάλας, η Δήμητρα Τσανάκα μετά από πέντε χρόνια στη διοίκηση έχασε με ποσοστό 61,9% (καταμετρημένο το 68,3% των εκλογικών τμημάτων) από τον πολιτικό μηχανικό Θόδωρο Μουριάδη.

Αλλαγή σκυτάλης και στο νησιωτικό δήμο Θάσου όπου μετά από δυο θητείες στη διοίκηση ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ έχασε από τον Λευτέρη Κυριακίδη με ποσοστό 60,1% (καταμετρημένο το 82% των εκλογικών τμημάτων) και σε δήλωση του ευχήθηκε καλό κουράγιο στον νέο δήμαρχο και καλή τύχη στο νησί.

Στον δήμο Ξάνθης, μετά από μια εκλογική αναμέτρηση που ήταν πραγματικό ντέρμπι επικράτησε ο Μανώλης Τσέπελης κερδίζοντας με ποσοστό 51,22% (καταμετρημένο το 87,1% των εκλογικών τμημάτων) τον νυν δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που αποχωρεί από τη διοίκηση του δήμου μετά από πέντε χρόνια.