Π. Τσακίρης: Η δουλειά του δημάρχου είναι πλήρους απασχόλησης

|
THESTIVAL TEAM

«Η δουλειά του δημάρχου είναι πλήρους απασχόλησης. Έτσι την αντιλαμβανόμαστε οι συνεργάτες μου κι εγώ προσωπικά. Η μεγαλύτερη δέσμευση, λοιπόν, την οποία μπορώ να αναλάβω ενώπιόν σας είναι πως εμείς θα δουλεύουμε με τα μανίκια σηκωμένα από το πρωί μέχρι το βράδυ και πως εγώ δεν θα είμαι δήμαρχος part-time, όπως αυτός που απέρχεται».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης από την περιοχή της Νεοχωρούδας, όπου πραγματοποίησε χτες βράδυ την τελευταία περιφερειακή προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά», πριν από την κεντρική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται απόψε, στις 8.30 το βράδυ, στον πολυχώρο Rose Garden στο Ωραιόκαστρο.

Παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού για τη Νεοχωρούδα, ο Παντελής Τσακίρης επεσήμανε ότι η περιοχή αυτή θα πρέπει να αποτελέσει λίκνο της λαογραφικής παράδοσης, φιλοξενώντας ένα σύγχρονο λαογραφικό μουσείο με αναφορές στα ήθα, στα έθιμα και στις παραδόσεις όλων των περιοχών που συναπαρτίζουν τον δήμο Ωραιοκάστρου.

«Είναι ντροπιαστικό οι πολίτες της Νεοχωρούδας να έχουν καταντήσει επαίτες για κάτι που το δικαιούνται τόσο πολύ και αναφέρομαι, ασφαλώς, στο πνευματικό κέντρο», επεσήμανε ο κ. Τσακίρης, προσθέτοντας ότι έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια από τότε που η πυρκαγιά κατέστρεψε το πνευματικό κέντρο της περιοχής, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την αποκατάστασή του. «Για το θέμα αυτό υπήρξαν δεσμεύσεις επί δεσμεύσεων και υποσχέσεις επί υποσχέσεων από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι απέτυχαν να εντάξουν το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και μόνο μπροστά στον πανικό της επερχόμενης εκλογικής ήττας ήλθαν τώρα να το εγγράψουν στον προϋπολογισμό του δήμου και να δώσουν άλλη μια κούφια υπόσχεση ότι θα το ξεκινήσουν μετεκλογικά», σχολίασε ο Παντελής Τσακίρης.

Ο ίδιος, εξάλλου, παρουσίασε τον σχεδιασμό του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» για μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% μεσοσταθμικά, κάνοντας λόγο για «φορολογική αφαίμαξη» των πολιτών από την απερχόμενη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, η οποία σε μια εποχή απίστευτης οικονομικής ένδειας δεν δίστασε να επιβάλει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και μάλιστα κατά 33%.

Παρόντες στην προεκλογική ομιλία του Παντελή Τσακίρη στην περιοχή της Νεοχωρούδας ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος και η πρώτη γυναίκα κοινοτάρχης Σταυρούλα Μπάρη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.