«Δεν θα χαθούμε , θα υπάρξει συνέχεια» δήλωσε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας μετά τη δικαστική  απόρριψη της υποψηφιότητας του για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.  Στη συνέντευξη του στο Βεργίνα TV και στην εκπομπή της Ευδοξίας Βροχίδου  τοποθετήθηκε σχετικά με την απόφαση αποκλεισμού του συνδυασμού «Γίνεται, μπορούμε» από το Πρωτοδικείο και μίλησε για  το  πολιτικό του μέλλον.

«Η υποψηφιότητα μας κόπηκε για τυπικούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους. Ό φάκελος μας ήταν πλήρης. Ο έλεγχος του  από αρμόδιους υπαλλήλους διήρκησε δύο ώρες. Χρειάστηκε να πάω δύο συνεχόμενες μέρες λόγω του ότι την πρώτη μέρα βρέθηκαν κάποιες ορθογραφικές ατέλειες στην κατάσταση των υποψηφίων. Με την επανεγγραφή τους σε νέο ηλεκτρονικό αρχείο όλων των ονομάτων από μέρους μας ξεχάστηκε η περιβόητη φράση που στοίχισε τον αποκλεισμό μας από την εθελόντρια δημοτική σύμβουλο που εκτελούσε χρέη γραμματέας.  Ο αριθμός των υποψηφίων  (53) ήταν υπεραρκετός  χωρίς νομικά κωλύματα και με σωστή  ποσόστωση γυναικών. Το ‘σοβαρό’ ατόπημα μας ήταν  ότι στην κατάσταση των υποψηφίων  που θα γινόταν ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να γράφει στο επάνω μέρος ‘Εκλογικό διαμέρισμα δήμου Θεσσαλονίκης’ και να έχει το ελάχιστο 48 ονόματα και  μετά από αυτά να γράφει ‘Εκλογικό διαμέρισμα Τριανδρίας’ και να γράφει δύο τουλάχιστον ονόματα . Αυτή η γραμμή ‘Εκλογικό διαμέρισμα Τριανδρίας’ έλειπε και είχε ως αποτέλεσμα να μας απορρίψουν»  ανέφερε ο κ. Χαλιαμπάλιας.

 «Το παρέλαβε η υπάλληλος του Πρωτοδικείου και από δημοσιογραφικές πληροφορίες μία εβδομάδα μετά έμαθα ότι κόπηκε ο συνδυασμός. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης (Ράδιο Θεσσαλονίκη) ακροατές αναφέρανε ότι άλλοι υποψήφιοι συνδυασμοί ειδοποιήθηκαν τις ημέρες της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και διορθώνανε ή συμπληρώνανε τον φάκελο της υποψηφιότητας τους. Δεν το θεωρώ μεμπτό και ούτε αφήνω να εννοηθεί   ότι είχαν εσωτερική βοήθεια. Μπορεί να βρισκόταν στο χώρο κάποιοι φίλοι τους. Εγώ δεν είχα. Αυτό που με πείραξε περισσότερο  ήταν ότι δεν μπορούσαν επί μία εβδομάδα από το Πρωτοδικείο να επικοινωνήσουν και να μου πουν: «Ελάτε κ. Χαλιαμπάλια να μας εξηγήσετε τι συμβαίνει. Ενώ έχετε και με το παραπάνω τον απαιτούμενο αριθμό  υποψηφίων δεν θέλετε να βάλετε υποψηφίους στο δημοτικό διαμέρισμα Τριανδρίας;» . Είναι δυνατόν να μην θέλω εγώ να βάλω υποψηφίους στην Τριανδρία; Με ποια λογική; Δεν είχαν εκτυπωθεί τα ψηφοδέλτια για να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Θέλαμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές. Δεν υπήρχε  δόλος.

 Στην ένσταση που καταθέσαμε εκτός από τα γεγονότα, υποβάλαμε και την   απόφαση 915/ 2015 του  Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που αναφέρει σαφέστατα σε μία ανάλογη  περίπτωση ότι η έλλειψη αντιστοίχισης υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τις εκλογικές περιφέρειες θεωρήθηκε «τυπική πλημμέλεια η οποία υπό το πρίσμα της αρχής αναλογικότητας δεν έπρεπε να σταθεί εμπόδιο στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με την ανακήρυξη του υποψηφίου συνδυασμού ο οποίος είχε απήχηση στο εκλογικό σώμα» Η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε υπόψη. Άρα πιστεύω ότι στην προκειμένη περίπτωση το γράμμα του νόμου ήταν πολύ ακραίο. Η ένσταση μας δεν έγινε δεκτή γιατί έτσι αποφάσισαν οι δικαστές» σημείωσε.

 «Ξεκινάς  έναν αγώνα για να προσφέρεις στην κοινωνία, παρατάς την οικογένεια σου και τη δουλειά σου, ρίχνεις τα λεφτά σου, βάζεις όλο σου το είναι , σε πιστεύουν άνθρωποι και φτάνεις σε ένα σημείο να βλέπεις όλη αυτήν την  προσπάθεια να πετιέται στα  σκουπίδια. Είμαι πολύ περίεργος αν θα κοβόντουσαν  άλλοι συνδυασμοί για το ίδιο ατόπημα.   Δεν είχαμε δόλο, εμείς θέλαμε να προσφέρουμε στην πόλη. Μπορούσαν να μας είχαν ενημερώσει νωρίτερα με ένα τηλεφώνημα» επισήμανε και τόνισε ότι «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά μπορούμε να πούμε αυτά που μας καίνε. Αισθάνομαι αδικημένος και στεναχωρημένος.

Όσον αφορά τα σχέδια του  για το μέλλον ανέφερε ότι: «Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα των συνεργατών που  δημιουργήθηκε τους δύο αυτούς μήνες έγιναν «Ταλιμπάν» , μετά τις τελευταίες εξελίξεις . Όλοι πεισμώσαμε και θεωρήσαμε ότι  αυτό που έγινε ήταν άδικο . Σίγουρα  θα υπάρξει  συνέχεια . Δεν μπορώ να προσδιορίσω  τώρα, να πω «τι και πως» . Αλλά σίγουρα μας ενδιαφέρουν τα κοινά   και η πόλη μας. Θα έχετε νέα μας σύντομα. Όταν  τελειώσουν αυτές οι εκλογές οι οποίες τέλος πάντων για διάφορους λόγους έτυχε να μην είμαστε μέσα στους υποψήφιους θα ακούσετε νέα μας.».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Εύχομαι ο καινούργιος δήμαρχος που θα εκλεγεί, να έχει τη συμπαράσταση όλων για να μπορέσει να κάνει  κάτι καλό για αυτή την πόλη. Εμείς θα  παρακολουθούμε την πορεία του. Θα αναδεικνύουμε τα καλά  , θα δημοσιοποιούμε τις προτάσεις μας  ενώ τα «κακώς κείμενα» θα τα επισημαίνουμε   και θα τα καυτηριάζουμε».