Η Δέσποινα Κετογλίδου, διπλωματούχος Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός Msc Συγκοινωνιολόγος ΜΑ στη Δημόσια Διοίκηση, είναι υποψηφία δημοτική συμβούλος με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Όπως αναφέρει, η ενασχόληση της με τα κοινά αποτελεί διαχρονική επιλογή στη ζωή της. Η ενασχόληση της ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια καθώς συμμετείχε σε όλους τους φοιτητικούς αγώνες της γενιά της.

Ως εργαζόμενη παραμένει ενεργό μέλος πολλών επαγγελματικών και εργασιακών οργανώσεων και είναι εκλεγμένη στο Δ.Σ. της ΟΣΥΠΑ.

Εξαιρετικά σημαντική για την κοινωνική της δράσης όπως αναφέρει , ήταν η συμμετοχή της στο γονεϊκό κίνημα όπου κατά τη θητεία ως γγ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσσαλονίκης, έδωσε μαζί με άλλους γονείς αγώνες για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, τη σχολική στέγη και την αναβάθμιση της σχολικής διαβίωσης των μαθητών.

Εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος τονίζει:

«Αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα της Κατερίνας Νοτοπούλου για να Προχωρήσουμε Μαζί στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης, την πόλη που ζω και αγαπώ, σε πόλη συμμετοχική, δημοκρατική, δημιουργική, φιλική και ασφαλή, με ισχυρό μητροπολιτικό χαρακτήρα».

Βιογραφικό Δέσποινας Κετογλίδου

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Αγρ. Τοπογράφος και Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός (Msc) στο ΑΠΘ. Έχει Master με διάκριση στη Δημόσια Διοίκηση και είναι πιστοποιημένη Επιθεωρήτρια Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας. Υπηρετεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Είναι παντρεμένη με τον Χάρη Μπέλλο και έχει δύο γιους, τον Γιάννη και τον Θανάση.