Ο Δημήτρης Ασλανίδης είναι φιλόλογος, ιδιοκτήτης φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, πολύτεκνος πατέρας και πρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού "Ιεραποστολικός Σύνδεσμος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός". Στις προσεχείς εκλογές είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο 35χρονος, Δημήτρης Ασλανίδης, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στην Περιφέρεια, εξηγεί γιατί εμπιστεύεται τον Απόστολο Τζιτζικώστα και χαρακτηρίζει μειοδοτική την Συμφωνία των Πρεσπών. 

Κύριε Ασλανίδη, πως αποφασίσατε να κάνετε το βήμα και από δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Παύλου Μελά να κατεβείτε υποψήφιος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; 

Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου διαδραμάτισε η παρότρυνση του κόσμου. Φίλοι και γνωστοί που γνωρίζουν τις θέσεις και τις απόψεις μου, μου έλεγαν τον τελευταίο χρόνο ότι ήρθε η ώρα να απευθυνθώ στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και να ζητήσω την ψήφο τους. Ή συμμετοχή μου στην διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά μου δίδαξε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τα εργαλεία για την υλοποίηση σημαντικότατων παρεμβάσεων που βελτιώνουν τις ζωές μας. Τα εργαλεία που διαθέτει η Περιφέρεια μπορούν να επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές. Το απέδειξε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η ομάδα του τα προηγούμενα χρόνια. Το έργο της Αλληλεγγύης θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Είμαι έτοιμος να βάλω το δικό μου λιθαράκι στο έργο αυτό, εφόσον οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους και συμμετάσχω στην επόμενη διοίκηση.

Σε ποιο τομέα θεωρείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερο; 

Μεγάλωσα και ανδρώθηκα σε μια οικογένεια της προσφοράς και της θυσίας στον συνάνθρωπο. Είχα θείο τον Ιεραπόστολο π. Κοσμά Γρηγοριάτη, που αφιέρωσε τη ζωή του στη μαύρη ήπειρο για τους ταλανισμένους αυτής της γης. Δεν μπορώ να ξεφύγω από το πεπρωμένο μου. Βρίσκω νόημα στη ζωή, όταν αναπτύσσομαι και προοδεύω, βοηθώντας και ομορφαίνοντας παράλληλα τις ζωές των συμπολιτών μου. Η κοινωνική προσφορά είναι ένα βασικό κίνητρο για την ανάμειξή μου στον στίβο της πολιτικής. Δίνω καθημερινό αγώνα μαζί με τους συνεργάτες μου στον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» για να ανακουφιστούν αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας. Αισθάνομαι ότι ο τομέας της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι το πεδίο που θα μπορούσα να προσφέρω περισσότερο.

Τι λείπει από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μπορεί να αλλάξει την επόμενη τετραετία; 

Δεν μπορώ να εντοπίσω ελλείψεις ή παραλείψεις στο έργο της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εντοπίζω μόνο σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν αλλάξει την Κεντρική Μακεδονία. Το έργο της προηγούμενης διοίκησης πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα. 

Γιατί, ωστόσο, αποφασίσατε να κατεβείτε συγκεκριμένα υποψήφιος με την παράταξη «Αλληλεγγύη» και τον Αποστολο Τζιτζικωστα; 

Στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα είδα τον ασυμβίβαστο πολιτικό που προτιμά τα έργα και όχι τα λόγια. Τέτοιους πολιτικούς έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Οι τομές και οι παρεμβάσεις της διοίκησής του έχουν αναβαθμίσει αισθητά το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών στην Κεντρική Μακεδονία. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα ανανεώσουν την εντολή τους προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αλληλεγγύη για να συνεχίσει να πνέει αέρας ανάπτυξης στην Περιφέρειά μας. Σε αυτή την ομάδα θέλω να ενταχθώ και για το λόγο αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Με αυτή την ομάδα θέλω να ενώσω τις δυνάμεις μου και να εργαστώ για το καλό των συμπολιτών μου. Να συμβάλω με τις γνώσεις μου και το μεράκι μου για να συνεχιστεί το σπουδαίο έργο του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών κυριαρχεί στην ατζέντα των εκλογών. Πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τις εκλογές; Και ποια είναι η θέση σας; 

Μεταξύ άλλων οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση όπως και οι Ευρωεκλογές είναι ένα άτυπο δημοψήφισμα για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Έχω πει και θα ξαναπώ ότι οφείλει κάθε υποψήφιος, για οποιαδήποτε αυτοδιοικητική θέση, στη Μακεδονία και όχι μόνο, να δηλώσει ότι καταδικάζει απερίφραστα την μειοδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και ότι η Μακεδονία είναι μία, ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ελληνική. Και αυτές οι θέσεις δεν είναι μόνο δικές μου. Είναι και των συνυποψηφίων μου. Δεν είναι διχαστικός ο λόγος μας όταν μιλάμε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Είναι τα «πιστεύω» της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Είστε ελεύθερος επαγγελματίας και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Πως μπορούν να συνδυαστούν σε ένα καθημερινό, εντατικό, πρόγραμμα και οι απαιτήσεις της περιφέρειας σε περίπτωση εκλογής;

Όλα όσα έχω πετύχει μέχρι σήμερα τα έχω πετύχει με σωστό προγραμματισμό. Ξεκίνησα να εργάζομαι αμέσως μόλις τελείωσα το σχολείο. Μπορεί να ακουστεί κλισέ όμως δεν τη φοβάμαι τη δουλειά. Έχω συνηθίσει πλέον να εργάζομαι αρκετές ώρες κάθε ημέρα. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας στην Ελλάδα της κρίσης. Δόξα τω Θεώ έχω καταφέρει και έχω στήσει μία επιχείρηση η οποία πλέον στέκεται στα πόδια της. Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών μου πλέον δεν είναι απαραίτητη η συνεχής παρουσία μου στο Φροντιστήριο. Έτσι καταφέρνω και περνώ περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο βάρος της ανατροφής των παιδιών μας σηκώνει η εξαιρετική σύζυγός μου, Βασιλική. Χάρη και στη δική της αγάπη και φροντίδα καταφέρνω να ανταπεξέρχομαι στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μου. Εάν την επομένη των εκλογών κληθώ να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου από θέση διοίκησης, είμαι έτοιμος να αφοσιωθώ στα καθήκοντά μου. Δεν θα ξεκινούσα αυτό το ταξίδι εάν δεν ήμουν απόλυτα βέβαιος ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του.

Γιατί κάποιος ψηφοφόρος να επιλέξει να ψηφίσει τον Δημήτρη Ασλανίδη;

Το ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης είναι γεμάτο από εξαιρετικές προσωπικότητες. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει αποδείξει ότι ξέρει να στήνει δυνατά ψηφοδέλτια. Όποιοι κι αν βρεθούν στις εκλόγιμες θέσεις θα αποτελέσουν άχαστη ομάδα και θα αποδειχθούν πολύτιμοι συνεργάτες για τον Τζιτζικώστα. Ωστόσο, κάθε ένας από τους υποψηφίους έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Ρωτήσατε γιατί να με επιλέξει κάποιος ψηφοφόρος. Σας απαντώ. Είμαι έτοιμος να τιμήσω την ψήφο του με τον λόγο και το έργο μου. Να γίνω η φωνή του για να ακουστεί. Να εργαστώ με σύνεση για να ωφεληθεί. Ζητώ να με ψηφίσουν εκείνοι που ταυτίζονται με τις ιδέες μου. Από όποια θέση κι αν κληθώ να προσφέρω θα το κάνω έχοντας ως γνώμονα τις ακατάλυτες αξίες του Γένους μας: την πίστη στον Χριστό και την αγάπη στη μάνα Ελλάδα. Δεν παρέκκλινα ποτέ από τα πιστεύω μου. Δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη εκείνων που θα με στηρίξουν.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καρφίτσα.