Τη δέσμευση ότι πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία για την οριστική επίλυση του προβλήματος με το ακατάλληλο νερό ανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου κι επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» Παντελής Τσακίρης, μιλώντας χτες βράδυ στον Δρυμό.

Κατά την προεκλογική ομιλία του στην περιοχή του Δρυμού, ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε χωρίς περιστροφές ότι η μόνη ενέργεια που μπορεί να δώσει οριστική κι ασφαλή για τους πολίτες λύση είναι η σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΑΘ.

Ο Παντελής Τσακίρης, μάλιστα, άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή για τους αναποτελεσματικούς χειρισμούς της στο μείζον αυτό θέμα και τόνισε ότι όσοι προκρίνουν λύσεις όπως η πρόσμιξη του μολυσμένου σήμερα νερού με το νερό που προέρχεται από το δίκτυο της ΕΥΑΘ είναι ανεύθυνοι, αν όχι επικίνδυνοι. «Νερό λίγο ή πολύ μολυσμένο δεν υπάρχει. Υπάρχει νερό ακατάλληλο ή νερό ασφαλές προς κατανάλωση από τους πολίτες κι εμείς ακριβώς αυτό θα διασφαλίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά».

Μιλώντας από τον Δρυμό, εξάλλου, ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να προβλεφθούν ανταποδοτικά οφέλη -με τη μορφή παρεμβάσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αναπλάσεων κι έργων υποδομής- για τις περιοχές που πλήττονται από τις δραστηριότητες των λατομείων.

Εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου, ο Παντελής Τσακίρης ζήτησε να λάβει την εντολή των πολιτών, ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο συνδυασμός σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες.