«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ανάγκη να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο ένας άνθρωπος που θα μπορεί να κλείνει καλές συμφωνίες για την πόλη», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης,  σε ένα θερμό καλωσόρισμα, φιλοξενώντας στην διαδικτυακή του εκπομπή τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, με την παράταξη «Θεσσαλονίκη-Υπεύθυνα», Πασχάλη Τουντούρη.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε τη σημασία να επιλέξουν οι Θεσσαλονικείς κατάλληλους ανθρώπους για τη Διοίκηση του Δήμου, «πετυχημένους αποδεδειγμένα στον τομέα τους», που μπορούν να χειριστούν τα φλέγοντα θέματα της πόλης, αναφέροντας για τον Π. Τουντούρη:  «Σε πιστεύω γιατί σε επιλέγουν άνθρωποι για τη διαχείριση των συμφωνιών τους».  Δήλωσε δε ένθερμος υποστηρικτής του Π. Τουντούρη, υπογραμμίζοντας την επιτυχή πορεία του, και επισημαίνοντας το κέρδος που θα έχει η πόλη από την εκλογή του, στη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήλωσε ότι, λειτουργώντας τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια σε ένα ευρύ επαγγελματικό πλαίσιο και «κινούμενος ανάμεσα σε 25 χώρες  μέσα σε μία ανταγωνιστική αγορά, εξέλιξε τον τρόπο σκέψης του» και, απέκτησε μια άλλη νοοτροπία την οποία θέλει να προσφέρει στην πόλη.

Ο Π. Τουντούρης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων με στοχευμένες ενέργειες, «όπως η καθαριότητα και η εγκληματικότητα σε περιοχές του κέντρου».

Ανέπτυξε στη συνέχεια τις προτάσεις του για «περαιτέρω ανάπτυξη των περιοχών του κέντρου, όπως η πλατεία Αγίου Γεωργίου με τη Ροτόντα έως την Καμάρα αλλά και η πλατεία Ιπποδρομίου», με σχεδιασμό και σε συνεργασία με φορείς, καταστηματάρχες και κατοίκους μιας σειράς εκδηλώσεων, όπως «υπαίθριες ημερήσιες αγορές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες» που θα προσδώσουν χρώμα, και πνοή στην περιοχή,  θα τις αναβαθμίσουν ποιοτικά και που «σε συνδυασμό με τον κατάλληλο φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας και την πολύ καλή δουλειά της Αστυνομίας θα επαναφέρουν στην περιοχή το αίσθημα ασφάλειας» που έχει απολεσθεί.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Π. Τουντούρης μίλησε ακόμα για τις τεράστιες  προοπτικές που ανοίγονται στην πόλη, με την ανάπτυξη του λιμανιού και την ολοκλήρωση των έργων που θα του δώσουν εικόνα και υπηρεσίες εφάμιλλες μιας πόλης, διεθνούς προορισμού, την ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο τα επόμενα χρόνια, που θα διαμορφώσουν μια εικόνα αντάξια της θέσης μιας κοσμοπολίτικης Θεσσαλονίκης αλλά και των έργων του μετρό και τόνισε τη σημασία εκλογής ανθρώπων στη νέα διοίκηση που, αφενός βλέπουν αυτές τις προοπτικές και αφετέρου μπορούν να τις αναπτύξουν.

Ο κ. Τουντούρης σημείωσε την έμφαση που πρέπει να δώσει η Διοίκηση της πόλης στην «ανάπτυξη της κρουαζιέρας καθιστώντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τόπο εκκίνησης κρουαζιερόπλοιων», σε συνδυασμό με δράσεις ανάδειξης των Αρχαιολογικών μας χώρων όπως η Βεργίνα, οι Μακεδονικοί Τάφοι και ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης-που ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει για το κοινό τα επόμενα δύο χρόνια.