Παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και με σαφείς αιχμές προς ανθυποψηφιους του, πραγματοποίησε συγκέντρωση σήμερα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη Πρώτη ", Πέτρος Λεκάκης.

"Εμείς τολμήσαμε Κάποιοι κάνουν εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, είναι μακριά από την κοινωνία. Ανήκουν στο παρελθόν. Τολμάμε χωρίς συγκροτήματα για κράχτες για να γεμίσουμε ένα πεζόδρομο. Είμαστε με την κοινωνία" είπε ανοίγοντας την ομιλία του ο κ. Λεκάκης.

"Τα κόμματα και οι υποψήφιοί τους δεν νοιάζονται για τη Θεσσαλονίκη. Νοιάζονται να κερδίσουν για το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον και τα κόμματα, ώστε το βράδυ των εκλογών στο χάρτη των εκλογικών αποτελεσμάτων η Θεσσαλονίκη να βαφτεί μπλε, ροζ, πράσινη και κόκκινη", πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δεσμεύθηκε, ότι λόγω της απλής η οποία επιβάλλει συνεργασίες, ο ίδιος και ο συνδυασμός του θα εγγυηθούν ότι ο δήμος θα διοικηθεί.

“Η απλή αναλογική αλλά και το γεγονός των πολλών υποψηφιοτήτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης οδηγεί στην ανάγκη συνεργασιών. Κάποιοι δεν θέλουν να βλέπουν την πραγματικότητα, δεν τους αρέσει και ονειρεύονται αυτοδυναμίες.

Απλά πράγματα και αλήθειες πρέπει να λέμε οι υποψήφιοι. Μετά τις εκλογές θα υπάρξουν συνεργασίες. Και εμείς είμαστε εδώ να εγγυηθούμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διοικηθεί”.

Παράλληλα, έριξε τα καρφιά του κατά υποψηφίων δημάρχων για δηλώσεις που έχουν κατά καιρούς και πιο συγκεκριμένα για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και το Νίκο Ταχιάο.

Δεν θα μειώσω τα τέλη 50% γιατί δεν γίνεται. Ή ψέματα λένε ή δεν ξέρουν να διαβάζουν τον προϋπολογισμό ή γνωρίζουν ότι δεν θα γίνουν ποτέ  δήμαρχοι όσοι ξεστομίζουν τέτοιες παραπλανητικές εξαγγελίες.

Δεν θα παραχωρήσω κομμάτια των υπηρεσιών του Δήμου στον ιδιωτικό τομέα γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι μεσοπρόθεσμα και όταν απαξιωθούν οι υπηρεσίες τότε ο ιδιώτης θα καθορίζει την τιμολογιακή πολιτική γιατί ο Δήμος δεν θα μπορεί να αντιδράσει.

Δεν θα αναλάβω την καθαριότητα γιατί ο ρόλος του δημάρχου είναι άλλος.

Εγώ εμπιστεύομαι τους συνεργάτες μου και γιατί είναι μαζί μου ο καλύτερος για αυτή την θέση που διαθέτει σήμερα η πόλη, ο σημερινός εντεταλμένος για την καθαριότητα ο Λάζαρος ο Ζαχαριάδης.

Δεν έκρυψα φίλοι μου όμως και ποτέ τα φίλαθλα αισθήματά μου για τον Άρη. Όμως χαίρομαι όταν έρχονται τίτλοι στην πόλη μου και εύχομαι και όλες οι ομάδες της πόλης μου να μας χαρίζουν τίτλους και χαρές.

Δεν καταγγέλλω υποκριτικά οπαδοποίηση της προεκλογικής περιόδου αλλά μόλις βλέπω ότι δεν πάω καλά, όπως ο κύριος Ταχιάος ανοίγω ¨πόλεμο¨ με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης. Ο ίδιος συμβάλει με τον πιο επικίνδυνο  τρόπο στην οπαδοποίηση και πυροδοτεί με την λόγο του επικίνδυνες καταστάσεις", σημείωσε.

Ο Πέτρος Λεκάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αποχωρήσεις από τον συνδυασμό του για άλλους συνδυασμούς.

"Όταν ξεκινήσαμε αυτήν την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη ξέραμε πως θα ενοχλήσουμε τα κόμματα και όσους ανήκουν στο χθες που θέλουν την πόλη τσιφλίκι τους. Ξέραμε πως θα δεχθούμε πιέσεις.

Κάποιοι δεν άντεξαν αλλά και κάποιοι ως Δούρειοι Ίπποι μέσα στην παράταξή μας λειτούργησαν ώστε να μας πλήξουν εκ των έσω.

Υπήρξε ένα συντεταγμένο σχέδιο από τα κόμματα ώστε να μας διαλύσουν, ώστε να μην κατέβουμε στις εκλογές γιατί τους χαλούσαμε τα σχέδιά τους. Διότι ενοχλούσαμε.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι έγινε τις τελευταίες ημέρες πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων . Κάποιοι ενώ μια ημέρα πριν έδιναν όρκους τιμής και πίστης στην κοινή μας προσπάθεια, ξαφνικά την τελευταία στιγμή είδαν το φως το αληθινό και πήγαν σε άλλες παρατάξεις. Τυχαία που στηρίζονται από κόμματα. Τι να μεσολάβησε άραγε… Πιέσεις; Ανταλλάγματα; Υποσχέσεις; Να τους χαίρονται όσοι τους πήραν και επιβράβευσαν τέτοιες πρακτικές δίχως ήθος.  Συνεχίζουμε περισσότεροι και πιο δυνατοί δίχως βαρίδια, δίχως Δούρειους Ίππους.

Στη σύγχρονη αυτοδιοικητική ιστορία δεν υπήρξε ανάλογο προηγούμενο τέτοιας συντεταγμένης  επίθεσης κατά υποψηφίου δημάρχου και συνδυασμού.

Δεν λυγίσαμε όμως, δεν φοβηθήκαμε, δεν υποχωρήσαμε σε απειλές και πιέσεις.. “, ανέφερε ο κ. Λεκάκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε μια κακή συμφωνία.

Η άποψή μου  για να μη πει κανείς ότι κρύβομαι, είναι ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κακή συμφωνία για την χώρα  μας. Τελεία και παύλα.

Θα δώσω μάχη και μέσα από θεσμούς όπως η Διπλωματία των Πόλεων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της συμφωνίας".

Τέλος, ο κ. Λεκάκης παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό του "Θεσσαλονίκη Πρώτη".

lekakis1.jpg

Lekakis2.jpg

lekakis3.jpg