Γιώργος Αυγουστίδης: Ένας μαχητής της ζωής στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα

|
THESTIVAL TEAM

Μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι ο Γιώργος Αυγουστίδης. Ένα αυτοκινητικό δυστύχημα που είχε πριν από 22 χρόνια τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Γιώργος Αυγουστίδης δεν το έβαλε κάτι. Το ατύχημά του στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει τον δικό του αγώνα για τα άτομα με αναπηρία.

Σήμερα ο Γιώργος Αυγουστίηδς δραστηριοποιείται στο χώρο της αναπηρίας ως:

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κεντρικής Μακεδονίας
Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με S.C.I. (E.S.C.I.F.)

Απαντώντας στην ερώτηση για ποιον λόγο ζητά την ψήφο των συμπολιτών του ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης δηλώνει: «Ως ενεργός πολίτης θεωρώ υποχρέωσή μου να συμμετέχω και να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου στην προσπάθεια της Περιφέρειάς μας, ώστε να παρέχει λύσεις και αποτελέσματα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της με ρεαλιστικό σχεδιασμό και αποφασιστικά βήματα. Προχωράμε δυναμικά ώστε η κεντρική Μακεδονία να συνεχίσει να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης και καινοτομίας, με προτεραιότητα τις πραγματικές ανάγκες όλων».

Βιογραφικό Γιώργου Αυγουστίδη

Γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Κατάγεται από τον Ευαγγελισμό Λαγκαδά και από το Κρυονέρι Σοχού. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. Εργάστηκε στον ΟΑΣΘ μέχρι το 1997 και έκτοτε είναι συνταξιούχος αναπηρίας λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.