Το Καπάνι ή αλλιώς την αγορά Βλάλη, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος μαζί με υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα». Ο Νίκος Ταχιάος, αντάλλαξε ευχές με τους καταναλωτές και άκουσε τα προβλήματα των επαγγελματιών.

Η κακή κατάσταση του πλακόστρωτου, η προβληματική γυάλινη οροφή στο στεγασμένο μέρος της αγοράς, οι αγωγοί όμβριων υδάτων, είναι τα κυριότερα προβλήματα υποδομής που υπέδειξαν οι καταστηματάρχες και τόνισαν πως είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν έργα, που θα βελτιώσουν την εικόνα αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας της αγοράς.

«Το Καπάνι, δεν είναι μόνο μια ιστορική αγορά που εξυπηρετεί τους Θεσσαλονικείς, είναι και ένα σημείο που επισκέπτονται οι τουρίστες της πόλης. Πρέπει λοιπόν, να έχει την φροντίδα του δήμου. Η ανάπλαση της περιοχής είναι απαραίτητη» επεσήμανε ο Νίκος Ταχιάος.

Ο αντιπρόεδρος των επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Άρης Ανδρεάδης, ο οποίος ξενάγησε τον υποψήφιο δήμαρχο στα καταστήματα της αγοράς, αναφέρθηκε στο ποσό του 1.400.000 ευρώ που εξασφάλισε ο δήμος, προκειμένου να γίνουν έργα. «Τα χρήματα αυτά μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά δεν έχουν δοθεί ακόμη» είπε ο κ. Ανδρεάδης, ενώ σχολίασε πως ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα είναι και η αγοραστική κίνηση η οποία τα τελευταία χρόνια παραμένει υποτονική.

«Η αγορά αυτή συντήρησε γενιές επαγγελματιών σε πολύ δύσκολες εποχές. Είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Έχουμε χρέος και να την αναδείξουμε και να την στηρίξουμε» τόνισε ο Νίκος Ταχιάος και συμπλήρωσε πως εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, η ανάπλαση της περιοχής είναι στις προτεραιότητες του.