Που θα βρει τα χρήματα για την κατασκευή των  χώρων στάθμευσης και των άλλων έργων τα οποία σχεδιάζει να υλοποιήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας; Την απάντηση  έδωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Βεργίνα TV και στη εκπομπή της Ευδοξίας Βροχίδου  όπου αναφέρθηκε σε οικονομικά στοιχεία κι έκανε λόγο για την έκδοση δημοτικών ομολόγων που θα τροφοδοτήσουν το δημοτικό ταμείο. 

«Καταρχήν υπάρχουν πολλά ευρωπαϊκά κονδύλια ενώ υπάρχει και  το πράσινο ταμείο για τη χρηματοδότηση. Εμείς στο πρόγραμμα μας μιλάμε για ομολογιακό δάνειο του δήμου από τους δημότες» είπε απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με την ανεύρεση οικονομικών πόρων για τα έργα τα οποία όταν υλοποιηθούν αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των τουριστών της Θεσσαλονίκης.

«Ξέρετε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα γύρω στα 35 δισεκατομμύρια “λιμνάζοντα” χρήματα τα οποία βρίσκονται στα …στρώματα; Αν υποθέσουμε ότι αναλογικά η Θεσσαλονίκη έχει το 10% του πληθυσμού άρα 3,5 δις ευρώ βρίσκονται στα χέρια  ανθρώπων οι οποίοι φοβούνται μην τους τα κλέψουν, φοβούνται μην καταστραφούν ενώ  παίρνουν μηδενικό επιτόκιο. Αν εκδώσει δημοτικά ομόλογα ο δήμος για την κατασκευή αυτών των πάρκινγκ και τον τοπικών δημοτικών αγορών – που αναφέρουμε στο πρόγραμμα μας- με ένα επιτόκιο γύρω στα 4% ενώ οι τράπεζες δίνουν επιτόκιο από 0,3% έως 0,6% (φορολογημένα πάλι με 15%), καταλαβαίνετε ποια είναι διαφορά απόδοσης των δημοτικών ομολόγων» επισήμανε ο κ. Χαλιαμπάλιας.

Και συμπλήρωσε: «Άρα μπορούμε να μαζέψουμε χρήμα να το πάρουμε από τους δημότες και από εκεί και πέρα μπορούμε να κάνουμε υποδομές για την πόλη μας. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να εμπιστευτεί ο πολίτης. Θα τα πάρουν σίγουρα κάποια Funds και  θα μας χρηματοδοτήσουν αν θα γίνει τη πρώτη έκδοση. Στη  συνέχεια οι δημότες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα έχουν προτεραιότητα θα ξέρουν για να πράξουν ανάλογα στην δεύτερη έκδοση ομολόγων».