Π. Τουντούρης: Ανάγκη σωστής διοίκησης και ενίσχυσης σε όλα τα επίπεδα των υποδομών

|
THESTIVAL TEAM

Την ανάγκη αξιοποίησης Κοινοτικών Προγραμμάτων που για χρόνια παραμένουν ανενεργά, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αγκυλώσεις ετών σε κυρίαρχα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, αλλά και στην αναγκαιότητα να υπάρξει ορθή Διαχείριση  και αποφασιστική Διοίκηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που θα λύσει τα σημαντικά προβλήματα στην ασφάλεια και την καθαριότητα της πόλης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Ν. Ταχιάου, «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», αθλητικός μάνατζερ, Πασχάλης Τουντούρης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, Τρίτη 23.04.2019,  στην εκπομπή «Μέσα σε όλα» στη Βεργίνα Τηλεόραση, ο  Π. Τουντούρης υπογράμμισε ότι «υπάρχει έλλειψη ορθής διοίκησης και διαχείρισης στο Δήμο» επισημαίνοντας ότι «επί χρόνια δεν υπήρχαν κατάλληλοι άνθρωποι ώστε να ληφθούν υπεύθυνες αποφάσεις» που να είχαν γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Όσοι επιστρέψαμε να δημιουργήσουμε κίνητρα ώστε η γενιά του brain drain να επιστρέψει

«Ήρθε η ώρα το ανθρώπινο δυναμικό που έφυγε εκτός χώρας με το brain drain να επιστρέψει», δήλωσε ο Π. Τουντούρης, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος υπήρξε κομμάτι αυτής της «διαρροής» της χώρας. «Ας σηματοδοτήσουμε με την επιστροφή μας την επιστροφή» ακόμη περισσότερων, δημιουργώντας τις συνθήκες ως προς αυτό «να δώσουμε κίνητρα και σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση να υπάρχει μια καθαρή πόλη, ασφαλής πόλη, μια πόλη «πράσινη», φωτισμένη και προσβάσιμη στα ΑμεΑ».

Είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ και θα ενισχύσουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών

Αναφορικά με τις θέσεις του συνδυασμού του για το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ ο Π. Τουντούρης ξεκαθάρισε ότι «Είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ». Ο Νίκος Ταχιάος είναι ο μοναδικός ικανός και γνώστης του αντικειμένου ως επαγγελματίας τοπογράφος». Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο ΠΑΟΚ έχει έναν πλήρη φάκελο» και πως η παράταξή του, με επικεφαλής τον Νίκο Ταχιάο, ως Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, «θα ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ταχύτατα, τόσο για την ολοκλήρωση του γηπέδου του ΠΑΟΚ όσο και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Τούμπας και κατ’ επέκταση  ολόκληρης της Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο Π. Τουντούρης.

Η Θεσσαλονίκη στερείται αθλητικών υποδομών σε όλα τα επίπεδα

«Στερείται η Θεσσαλονίκη αθλητικών υποδομών σε όλα τα επίπεδα», υπογράμμισε ο Πασχάλης Τουντούρης, ερωτηθείς για την κατάσταση στις αθλητικές υποδομές της πόλης. Υπογραμμίζοντας ότι οι ελλείψεις αφορούν τόσο σε υποδομές μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού όσο και επαγγελματικού και αναφέρθηκε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που η παράταξή του θα αναλάβει καθώς και ποιους χώρους πρόκειται να αξιοποιήσει προκειμένου ενισχυθούν οι αθλητικές υποδομές.

Έμφαση στον θεματικό Τουρισμό

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Π. Τουντούρης στη συνέντευξή του τόνισε την ανάγκη ώστε η Θεσσαλονίκη να επενδύσει στον θεματικό Τουρισμό, – αθλητικός, συνεδριακός, γαστρονομικός, κρουαζιέρα-  επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία του Λιμανιού και τη μικρή απόστασή του από το κέντρο της πόλης: Να αναπτύξουμε το πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης, ότι το λιμάνι είναι κοντά στο κέντρο και να αξιοποιήσουμε τους τουρίστες από τις κρουαζιέρες.

 Ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Ο αθλητικός μάνατζερ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πασχάλης Τουντούρης διευκρίνισε ότι η δήλωση Ταχιάου περί ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον Τομέα της καθαριότητας αφορούσε τη συνεργασία Ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του Δήμου, υπογραμμίζοντας: Η καθαριότητα είναι το μείζον πρόβλημα της πόλης. Αυτό που είπε ο κ. Ταχιάος αφορά σε πρόταση που διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων στην καθαριότητα. Κανένας υπάλληλος δεν θα χάσει τη θέση του, αντιθέτως θα ενισχυθεί η υπηρεσία με συνεργασία Ιδιωτικών φορέων με αποτέλεσμα και οι υπάλληλοι του Δήμου να κάνουν ευκολότερα τη δουλειά τους και να μην αποτελούν και οι ίδιοι τα κόκκινα πανιά του υπαλληλικού προσωπικού του Δήμου Θεσσαλονίκης, επισήμανε, για να προσθέσει: Η τοποθέτηση του κ. Ταχιάου ήταν σαφής. Ήρθε η ώρα να ακούσουμε τις ανάγκες του κόσμου και να προχωρήσουμε όπως ο ίδιος ο κ. Ταχιάος έχει ξεκαθαρίσει.

Χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου γιατί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν επαρκούν

«Χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου γιατί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν επαρκούν σε σχέση με τη ζήτηση», επισήμανε αναφερόμενος στη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας τον ζήλο που επιδεικνύουν, καθημερινά, στελέχη και εργαζόμενοι, χάρη στον οποίο επιτυγχάνεται εντέλει η εύρυθμη λειτουργία τους. Τόνισε δε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και ότι «οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, χώρους αλλά και  Προγράμματα της Ε.Ε. που μένουν ανενεργά, ώστε να δημιουργηθούν νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις βρεφονηπιακών σταθμών με  μέριμνα για άτομα με αναπηρίες».

«Ως  «νούμερο ένα» πρόβλημα της πόλης αναδεικνύεται το πρόβλημα της ασφάλειας, σημείωσε ο Π. Τουντούρης. Υπογράμμισε ότι, «συνθήκες ασφάλειας θα δημιουργήσουν» πέρα από την άρση του Πανεπιστημιακού ασύλου-που είναι υπόσχεση του Κυρ. Μητσοτάκη εφόσον εκλεγεί, ώστε να μη βρίσκουν εκεί καταφύγιο οι εγκληματίες, «η ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας στην οποία θα προχωρήσει η παράταξή του, αλλά και ο επαρκής φωτισμός της πόλης».

Αναφορικά με το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη, σημείωσε ότι οι έως τώρα λύσεις και αποφάσεις που αφορούσαν το θέμα ήταν πρόχειρες. Για τη λύση του προβλήματος η παράταξή του θα αξιοποιήσει ήδη υπάρχουσες μελέτες για υπόγειες θέσεις πάρκινγκ που δεν έχουν προχωρήσει καθώς και την αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Τέλος, αναφορικά με την απαγόρευση καπνίσματος στους χώρους εστίασης, αφού σημείωσε ότι όσοι έχουν επιλέξει να μην επιτρέπουν το κάπνισμα έχουν κερδίσει, οικονομικά, επισήμανε ότι οι όποιες αποφάσεις για ενιαία εφαρμογή και ελέγχους θα έρθει μετά από συζήτηση και συμφωνία με τους καταστηματάρχες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.