«Να κρατήσουμε τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας ελληνική», ανέφερε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Το βασικότερο είναι να ενώσουμε τη διχασμένη κοινωνία. Να φέρουμε κοντά φορείς και πολιτικούς και την επόμενη μέρα θα ανεβάσουμε στο δημαρχείο το σύμβολο της Βεργίνας. Να κρατήσουμε τη Θεσσαλονίκη την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ελληνική. Υπάρχουν συνάδελφοι, εκπρόσωποι μεγάλων κομμάτων, που μιλούν για διπλή ονομασία στα Σκόπια», τόνισε σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, ο κ. Ψωμιάδης.

O υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο.  

Επίσης, παρουσίασε το σχέδιο της «Δύναμης Πολιτών» για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

«Θα επεκτείνουμε την παλιά παραλία, που με αυτή γεννηθήκαμε, μια παραλία η οποία θα είναι εξίσου πολύ όμορφη όσο και η Νέα Παραλία. Θα ενώσουμε την Νέα Παραλία με την παλιά παραλία. Θα μπούμε μέσα στη θάλασσα. Θα αγκαλιάσουμε τη Νέα Παραλία», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.  

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στους στόχους του ως διοίκηση του δήμου είναι η υλοποίηση υπόγειου πάρκινγκ. «Δεν υπάρχει άλλη λύση για τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να τολμήσουμε», υπογράμμισε.

Ο κ. Ψωμιάδης, ερωτηθείς σχετικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο για συνεργασίες προεκλογικά. «Δεν βλέπω να είμαι διατεθειμένος. Έχω μιλήσει με 2-3. Μετεκλογικά θα συνεργαστώ με αυτούς που δεν τους έχω χαρακτηρίσει εθνικούς προδότες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε ότι αύριο Πέμπτη, «κλείνουμε 140 φακέλους 62 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και 78 διαμερισματικούς και κοινοτικούς», ενώ πρόσθεσε ότι «επί ημερών μου θα λειτουργήσουν όλα άψογα όπως λειτούργησαν 10 χρόνια στην περιφέρεια».

Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό, έκανε λόγο για γάγγραινα. «Κλείνουνε το πάρκινγκ της πλατείας ελευθερίας χωρίς να προβλέψουμε, που θα πάνε 2.000 αυτοκίνητα που παρκάρουν επί 24ωρο. Στον 5ο διαμέρισμα στόχος είναι μην υπάρχουν διαγραμμίσεις Θα σταθούμε δίπλα στην διοίκηση του ΟΑΣΘ. Έπρεπε στην πόλη να έχουν έρθει ήδη 150 λεωφορεία. Είναι αδιανόητο σε κάποιες περιοχές να περνάει λεωφορείο ανά μισή ώρα», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.

Σχετικά με την εγκληματικότητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επισήμανε πως «στην πλατεία Αριστοτέλους θα καθαρίσει το τοπίο».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει προσβασιμότητα για  τα άτομα με αναπηρία σε όλους τους δημόσιους χώρους, προσθέτοντας παράλληλα ότι «θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη».

Τέλος, σχετικά με τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε ότι στις «23 Σεπτεμβρίου είναι το τελευταίο δικαστήριο με τα 45αρια. Έχουν έρθει έγγραφα από το ελεγκτικό συνέδριο μετά από έλεγχο 6 μηνών διαπιστώσαμε ότι όλα τα έργα ήταν νόμιμα, ούτε έργα φαντάσματα, ούτε ένα ευρώ ζημιά».

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης: