Στην εκπομπή "Ψιλά Γράμματα" του ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της πόλης καθώς και για τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές ο Νίκος Νυφούδης.

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «ΠΟΛΗχρωμη» Θεσσαλονίκη, μέσα από τη συζήτηση,  ανέδειξε τα «παράδοξα» του «Κλεισθένη» λέγοντας πως «μέχρι σήμερα όλοι υψώνανε τείχη προσπαθώντας να αναδείξουν την διαφορετικότητα τους, σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις, πολλές φορές χωρίς λόγο και χωρίς να συζητάνε  για τη πόλη, τώρα πλέον καταλαβαίνουν πως εάν δεν υπάρξει σύγκλιση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ο επόμενος δήμαρχος δεν θα αντέξει για πάνω από ένα χρόνο στη θέση του , έχει τόσα πολλά προβλήματα και θέματα  να διαχειριστεί , που αν δεν καταφέρει να πείσει για συνδιοίκηση θα βρεθεί στη «γωνία» και ενδεχομένως απέναντι σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση»

Σύμφωνα με τον Νίκο Νυφούδη η «ΠΟΛΗχρωμη» Θεσσαλονίκη είναι μία παράταξη με ουσιαστικό λόγο για την πόλη , με συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα ήθελε να συνεισφέρει είτε ως διοικούσα παράταξη είτε ως αντιπολίτευση, άλλωστε «η όποια συνεργασία θα  πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να συζητηθεί μετά την πρώτη Κυριακή και με βάση μια συμφωνία αρχών, καθώς, όπως λέει, θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις παρατάξεις προκειμένου να διοικηθεί ο δήμος. Μέχρι και ο κ Ταχιάος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως χρειαστούν συμμαχίες»

Ο Νίκος Νυφούδης, έχοντας φύγει από την Πυλαία, διεκδικεί πλέον την ψήφο των Θεσσαλονικέων με την «ΠΟΛΗχρωμη» Θεσσαλονίκη, πιστεύοντας πως τη δεύτερη Κυριακή ο συνδυασμός θα είναι παρών, προκειμένου να συνθέσει τη διοίκηση της επόμενης μέρας.

«Έχω αποδείξει στα τόσα χρόνια ενασχόλησης μου με την πολιτική, πως ποτέ δεν γοητευόμουν από «τίτλους» και θέσης διοίκησης , πάντα με ταπεινότητα έλεγα πάντα αυτό που πίστευα. Είτε είμαστε διοίκηση λοιπόν , είτε όχι,  θα παλέψω ο δήμος για να διοικηθεί και όχι για να καταγραφεί ακόμα ένα σόου τηλεθέασης στη δημοτική τηλεόραση. Να λέμε πράγματα ουσίας και όχι πράγματα που δεν γίνονται πράξη. Μιλούσα πάντα για Μητροπολιτική Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, δεν είναι κάτι φανταστικό, δεν είναι πολιτική θεωρία, όποιος θέλει σηκώνει τα μανίκια και κάνει δουλειά».