Τον ΠΑΟΚ, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, συνεχάρη στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.

«Μπράβο στον ΠΑΟΚ. Το θέμα δεν είναι τόσο ότι έσπασε το μονοπώλιο της Αθήνας, όσο ότι δίνεται μια ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να βγει στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου. Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι η διάκριση του μέσα στο εσωτερικό της χώρας αλλά το πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να διακριθεί στο εξωτερικό», τόνισε και συνέχισε ότι «για μένα και οι τρεις ομάδες αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της πόλης. Κατά συνέπεια και η υπεραξία που αποκτούν, μέσα από τις διακρίσεις τους, αποτελεί επίσης περιουσία της πόλης».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» κάλεσε τους Θεσσαλονικείς «να επιλέξουν έναν δήμαρχο ο οποίος να έχει την ισχύ να διοικήσει την πόλη».

Στόχος του, όπως είπε, είναι «να ενώσουμε τους Θεσσαλονικείς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους χαϊδεύουμε τα αυτιά και να είμαστε καλοχαιρετάκηδες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δεχτούμε τις διαφωνίες, να είμαστε ανοιχτοί στις διαφορετικές απόψεις, να δώσουμε ένα κοσμοπολίτικο και ανοιχτό αέρα στη Θεσσαλονίκη».

Τόνισε ότι το σημαντικότερο στοίχημα είναι το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικά είπε ότι «Η Θεσσαλονίκη έχει την πολύ μεγάλη τύχη να διαθέτει ένα ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και για αυτό μπορεί να διακριθεί στον παγκόσμιο χάρτη. Το κλειδί δεν είναι η γεωγραφία. Το κλειδί είναι τα σύγχρονα δίκτυα που δημιουργούνται μέσα από το ψηφιακό σύστημα».

Όσον αφορά την στήριξη της υποψηφιότητάς του από τη Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε ότι «είμαι πολύ ανοιχτός άνθρωπος. Το γεγονός ότι έχω μια κομματική τοποθέτηση δεν σημαίνει ότι είμαι οχυρωμένος σε αυτήν. Έχω σχέδιο και ξέρω πως μια πόλη μπορεί να αλλάξει. Θα ήταν λάθος αν κάποιος με αντιμετώπιζε ως ένα κομματικό υποψήφιο».

Ν. Ταχιάος: Εργαζόμενοι της καθαριότητας μοιράζουν φυλλάδια με φωτογραφία υποψηφίου συμβούλου

Στο μεταξύ ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος σε ανάρτησή του στα social media καταγγέλει, ότι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης διανέμουν door to door φυλλάδια της ανακύκλωσης, με την φωτογραφία υποψηφίου συμβούλου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα»:

«Ελλείψεις στο προσωπικό της καθαριότητας αποφάσισε ότι υπάρχουν το δημοτικό συμβούλιο, προσλήψεις δια της πλαγίας δρομολόγησε, αλλά εδώ και μέρες, εργαζόμενοι σε αυτήν διανέμουν door to door φυλλάδια της (πρωτόγονης) ανακύκλωσης, με την φωτογραφία του (και υποψηφίου συμβούλου) εντεταλμένου.

Λογικά, οι πρώτοι που έπρεπε να διαμαρτύρονται γι' αυτήν την ασεβή αντιμετώπιση τους ως εκλογικού μηχανισμού, εκ μέρους των δήθεν ευεργετών τους, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ζούμε όμως σε σκληρούς καιρούς».

tax.jpg