Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην περιοχή της Ξηροκρήνης πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Νίκος Ταχιάος.

Το εκλογικό κέντρο βρίσκεται επί της οδού Αγίων Πάντων στον αριθμό 56.

Τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, στελεχών του συνδυασμού καθώς και πλήθους κόσμου.

TAXIAOSMESA.jpg

«Το τι θα γίνει εδώ στην Ξηροκρήνη είναι ένα μεγάλο στοίχημα», είπε στον Νίκο Ταχιάο ο ιερέας που τέλεσε τον αγιασμό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα του.

Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε μια προσωπική εξομολόγηση, τόνισε πως πέρασε μεγάλο μέρος των παιδικών του χρόνων στην περιοχή.

Όπως είπε, πρέπει να μιλήσουμε για τις περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης που όπως σημείωσε είναι γειτονιές σε κρίση και χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα προκειμένου να αλλάξουν.

Υπογράμμισε επίσης τον σημαντικό ρόλο της εκκλησίας στην περιοχή λέγοντας πως ουσιαστικά αναπληρώνει την προσοχή που θα έπρεπε να δίνει το κράτος.

Τόνισε μάλιστα πως πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και έφερε ως παραδείγματα την περιοχή του Βαρδάρη, την οδό Γιαννιτσών και την οδό Λαγκάδα.

Όπως είπε, οι περιοχές αυτές μπορούν να αλλάξουν και πρόσθεσε επίσης πως το μουσείο Ολοκαυτώματος που θα γίνει απέναντι από το One Salonica θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής.

TAXIASOMESA.jpg

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα βρεθούν κονδύλια, σημείωσε πως αν γίνουν οι απαραίτητες μελέτες τότε είναι πιο εύκολο να βρεθούν τα χρήματα για την ανάπλαση της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως για να μπορέσουν να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει ο επόμενος δήμαρχος της πόλης και η επόμενη διοίκηση να μπορούν να λάβουν αποφάσεις.

«Να καταργήσουμε την απλή αναλογική στην πράξη», διαμήνυσε και ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή νίκη.

«Δεν έχει ηθική βάση να εκλεγεί δήμαρχος από άλλον συνδυασμό από αυτόν που εκλέγεται πρώτος», σημείωσε προσθέτοντας πως οτιδήποτε άλλο θα είναι βρώμικη πολιτική.

Μάλιστα αναφερόμενος στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό του, έκανε λόγο για «εξαιρετικό ψηφοδέλτιο» και «συνδυασμό νίκης» και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν εκείνους που θεωρούν καλύτερους αλλά να στηρίξουν και τις γυναίκες που όπως σημείωσε, είναι χρήσιμες για την πόλη.

«Η νίκη ξεκινάει από το δεύτερο διαμέρισμα» σημείωσε ο Νίκος Ταχιάος και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο συνδυασμός του θα είναι ο νικητής των επερχόμενων εκλογών.

TAXIAOSMESAAAA.jpg

Σχολιάζοντας τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ τόνισε πως η ομάδα του «Δικεφάλου» είναι περιουσία της πόλης και συνεπώς ότι κατακτά αποτελεί και περιουσία όλης της Θεσσαλονίκης.

«Τους εύχομαι να το κρατήσουν για πολλά χρόνια στην περιουσία της πόλης» υπογράμμισε ο Νίκος Ταχιάος εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές του και στις άλλες ομάδες της πόλης να ενισχύσουν αυτή την περιουσία.

Όπως αποκάλυψε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», δε θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού κέντρου στην οδό Τσιμισκή και αριθμό 82.

«Δεν θα διακινδυνεύσω να κλείσουμε την Τσιμισκή», τόνισε ο Νίκος Ταχιάος.

TAXIAOSGENIKOMESA.jpg

Στη σημερινή εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το παρών βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στελέχη του κόμματος αλλά και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ο κ. Ταχιάος παρουσίασε 15 υποψηφίους συμβούλους της Β’ Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης του συνδυασμού του καθώς και επιπλέον μια υποψήφια δημοτική σύμβουλο.

Οι υποψήφιοι στην Β’ Κοινότητα με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη-Υπεύθυνα» είναι οι:

Βαβούρας Κώστας, Μηχανολόγος

Βακρός Κώστας, Εκπαιδευτικός

Ζαλίδα Τασούλα, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Καρρά Νατάσσα, Κατασκευάστρια Μηχανημάτων Εμφιάλωσης

Λεονταρίδης Χρήστος, Επιχειρηματίας

Νικολάου Μαρία, Άνεργη

Νικολόπουλος Νέστωρας, Εργολάβος επικήδειων τελετών

Παναγιωτίδου Παρασκευή (Βιβή), Γεωπόνος Α.Π.Θ.

Παπάζογλου Στέφανος, Εξωτερικός πωλητής COSMOTE

Παραπούρα Βασιλική, Εικαστικός

Παστογιάννη Γιάννα, Λογίστρια

Πιττιά Ελένη, Προγραμματίστρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Πολύζου Δήμητρα, Πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.

Σταθοπούλου Νικολέτα, Άνεργη

Τζέκης Δημήτριος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΟΣΕ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δέσποινα Δριβάκου, Ψυχολόγος