Πυρά κατά του Σίμου Δανιηλίδη με αφορμή τη σημερινή του επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο  εξαπολύει ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Ηλίας Ζάχαρης.

"Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι το κύρος του κ.Δανιηλίδη είναι χαμηλά! Ο Δήμος χρειάζεται στιβαρή και αξιόπιστη διοίκηση που να μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κλίματος ασφαλείας στην κοινωνία", επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά το σχόλιο του συνδυασμού "Κοινωνική Συνεργασία" του Ηλία Ζάχαρη:

"Με την ευκαιρία της σημερινής προεκλογικής επίσκεψης του κ.Δανιηλίδη στο Αστυνομικό Μέγαρο, θυμηθήκαμε τις δηλώσεις που είχε κάνει στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, όταν συναντήθηκε με τον τότε Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δ. Αναγνωστάκη.

Τότε, 13 Σεπτεμβρίου 2017, είχε πει:

«Είμαι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Τάξης που προκάλεσε την πραγματοποίηση της σύσκεψης, και η οποία κάλυψε όλο το φάσμα του έντονου προβλήματος που απασχολεί το δήμο μας, από την αστυνόμευση έως και τη λειτουργία του νέου Α.Τ. σε ακατάλληλο κτίριο και με μειωμένο δυναμικό.

Ο κ. Αναγνωστάκης, αποδεχόμενος τις προτάσεις του κ. Δανιηλίδη, έδωσε εντολές και κατευθύνσεις προς τους συνεργάτες του ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη λήψη των πρώτων μέτρων, δεσμευόμενος για τα εξής:

• με ευθύνη του Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρ. Ελλάδας κ.Δραγασάκη θα εκπονηθεί άμεσα από την ΕΛ.ΑΣ. επιχειρησιακό σχέδιο για τα θέματα της αστυνόμευσης για όλη την περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου,
• θα υπάρξει ένταση της δράσης από τη Δίωξη Ναρκωτικών για το θέμα της καταπολέμησης της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών,
• θα ερευνηθεί η μετακίνηση πολλών αστυνομικών από τα δυο πρώην Α.Τ. προς άλλες υπηρεσίες έτσι ώστε να επιστρέψουν στο ενιαίο Α.Τ. για να υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια από άποψη προσωπικού,
• θα διεξαχθεί έρευνα για την αναζήτηση κατάλληλου κτιρίου προς ενοικίαση στην περιοχή του «Κόκορα»

Σήμερα, 18 Απριλίου 2019 είπε:

«Η ηγεσία της Αστυνομίας δεσμεύθηκε ότι θα ενισχύσει το Τμήμα Τάξης και το Τμήμα Ασφαλείας.

• Υπήρξε η δέσμευση από την πλευρά του Αστυνομικού Διευθυντή ότι θα υπάρχουν καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και πεζές περιπολίες και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και τα περιπολικά τα οποία θα είναι συνεχώς σε κίνηση.
• Χρειάζεται ενίσχυση του αριθμού των υπηρετούντων στα Τμήματα Τάξης και Ασφάλεια.
• Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για νέο αστυνομικό κτίριο στην περιοχή του Κόκορα»

Με βάση όλα τα παραπάνω θα μπορούσα να πω ότι ο κ.Δανιηλίδης προσπαθεί να μας δουλέψει επειδή όλος ο Δήμος έχει καταλάβει τις ευθύνες του για την υποχώρηση της αστυνόμευσης.

Αλλά δεν θα το πω, διότι δεν αποκλείεται να μη μας δουλεύει αλλά να τον δουλεύουν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι το κύρος του κ.Δανιηλίδη είναι χαμηλά! Ο Δήμος χρειάζεται στιβαρή και αξιόπιστη διοίκηση που να μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κλίματος ασφαλείας στην κοινωνία.

Τέτοια δύναμη είναι μόνο η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!"