Τους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γνωρίσει από πρώτο χέρι το έργο των παιδαγωγών, τις συνθήκες που επικρατούν αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επισκέφθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη-Υπεύθυνα», Πασχάλης Τουντούρης.

"Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου παρέχουν ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα στα παιδιά, σε καθαρό περιβάλλον και αίθουσες με κατάλληλη διακόσμηση. Το προσωπικό του Δήμου είναι έμπειρο και άρτια καταρτισμένο, περιβάλλοντας με αγάπη και υπευθυνότητα τα παιδιά ενώ επιδεικνύουν φιλότιμο που ξεπερνάει αρκετές από τις αγκυλώσεις ενός προβληματικού ευρύτερου δημόσιου τομέα", επισημαίνει σχετικά ο κ. Τουντούρης και προσθέτει:

"Παρόλα αυτά υπάρχει αδυναμία του υφιστάμενου δικτύου Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών να καλύψει τη συνολική ζήτηση των Θεσσαλονικέων".

Τονίζει επίσης πως "εχουμε υποχρέωση απέναντι στο γονιό που χτυπήθηκε από την πολυετή οικονομική κρίση, σε μια χώρα που το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί ανοιχτή πληγή, να αξιοποιήσουμε πόρους για τη δημιουργία νέων κτιριακών δομών. Οι εγκαταστάσεις, θα πρέπει να είναι εναρμονισμένες με τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα, με τη μέριμνα που απαιτείται για τη στήριξη των οικογενειών και των παιδιών με αναπηρίες, με εξειδικευμένο προσωπικό. Προβάλλεται δε, επιτακτικά η ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό ορισμένων από τους υπάρχοντες Παιδικούς Σταθμούς αλλά και η άμεση επίλυση του γραφειοκρατικού προβλήματος που καθυστερεί την απόκτηση λεωφορείων για τη μεταφορά των παιδιών".

Όπως υπογραμμίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη-Υπεύθυνα». "σε ότι αφορά την επιμόρφωση του προσωπικού, ο Δήμος καλείται άμεσα να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να είναι σε θέση να παρέχει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια στους Παιδαγωγούς και σε όλο το προσωπικό που απασχολείται στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς".

"Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεπερνώντας τις υπάρχουσες αντιξοότητες, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο ποιοτικών υπηρεσιών. Ως αυριανή Δημοτική αρχή καλούμαστε να ενισχύσουμε θετικά αυτή την προσπάθεια και παράλληλα θέτουμε σε βασική μας προτεραιότητα την δημιουργία νέων δομών για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και δημοτών μας", καταλήγει στην τοποθέτησή του ο Πασχάλης Τουντούρης.