Νίκος Νυφούδης: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να ηγηθεί της Μητροπολιτικής οργάνωσης των Δήμων

|
THESTIVAL TEAM

Τα αυτονόητα στη Ελλάδα φτάσαμε να τα θεωρούμε είδος πολυτέλειας δήλωσε Νίκος Νυφούδης μιλώντας στην εκπομπή «Τα ψιλά Γράμματα» του ράδιο Θεσσαλονίκη αναφερόμενος στα προβλήματα καθαριότητας αλλά και μετακίνησης που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς.

«Προτεραιότητα  για εμάς, όπως είπε, είναι η συγκοινωνία και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση καθώς δεν γίνεται καμία σοβαρή κουβέντα μεταξύ δημάρχων και πολιτείας για το τι θα γίνει όταν τελειώσει  το μετρό». Μάλιστα σε ό,τι έχει σχέση με την καθαριότητα τόνισε πως «πρώτα θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι του δήμου στο έπακρο, και μετά, όπου και εφόσον χρειάζεται να πάρουμε ιδιώτες».

Για τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την «ΠΟΛΗχρωμη» Θεσσαλονίκη «όλοι οι Δήμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα έχουν αναφορά στη Θεσσαλονίκη , έτσι το επόμενο στάδιο εξέλιξης της τοπικής αυτοδιοίκησης  θα πρέπει να είναι η μητροπολιτική οργάνωση των δήμων. Ο κάθε δήμαρχος με τους συνεργάτες του οραματίζεται πράγματα που δημιουργούνται χωρίς καμία συνεχεία με τους υπόλοιπους δήμους. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να βγει μπροστά και να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας».

Ο Νίκος Νυφούδης μίλησε και για το πρόγραμμα του συνδυασμού, στο οποίο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η αναδιανομή του δημόσιου χώρου παράλληλα με μια διαδημοτική συνεργασία, όπως και το θαλάσσιο αστικό μέτωπο που πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να ξεκινάει από το Καλοχώρι και φτάνει μέχρι τη Μηχανιώνα.

Τέλος, αναφερόμενος στον «Κλεισθένη» και στις συνεργασίες που αναγκαστικά θα προκύψουν,  ανέδειξε τις δυσκολίες του, λέγοντας χαρακτηριστικά «η σημερινή διοίκηση έχει την πλειοψηφία, παρόλα αυτά η εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα δεν είναι και η καλύτερη. Βλέπω πως κάποιοι συνδυασμοί  δεν θα φτάσουν μέχρι το τέλος, οι εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου θα ξεφουσκώσουν και την πολιτική πόλωση οπότε θα αναγκαστούν με την ανάληψη καθηκόντων να συνεργαστούν. Ωστόσο πιστεύω πως ο Σπύρος Βούγιας διαθέτει τα χαρακτηριστικά και την εντιμότητα που θα τον κάνει ένα καλό δήμαρχο της επόμενη μέρα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.