Την πλατεία Ναυαρίνου επισκέφθηκε σήμερα ο Νίκος Ταχιάος μαζί με υποψηφίους συμβούλους της Α’ Κοινότητας του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησε, για αρκετή ώρα, με κατοίκους και καταστηματάρχες. Άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή τα προβλήματα που του παρουσίασαν και αντάλλαξαν απόψεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην περιοχή.

Η καθαριότητα, ο ελλιπής φωτισμός, η ασφάλεια, η περαιτέρω ανάδειξη και φύλαξη του Ανακτορικού Συγκροτήματος Γαλερίου ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα πολλά κρούσματα κλοπών που παρατηρούνται στην περιοχή τους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο να γίνει πιο έντονη η παρουσία της αστυνομίας. Παράλληλα εξέφρασαν το παράπονο ότι η πλατεία Ναυαρίνου δεν περιλαμβάνεται συχνά στις ξεναγήσεις των τουριστών και ζήτησαν τη συμβολή του δήμου στην ανάδειξη της περιοχής.

«Η πλατεία Ναυαρίνου, όπως και ολόκληρη η οδός Δημητρίου Γούναρη αποτελεί μέρος του άξονα Ροτόντα- Παραλία Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει σπουδαία μνημεία της πόλης. Πρέπει να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα αυτής της σημαντικής περιοχής, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο Νίκος Ταχιάος και συμπλήρωσε πως «ο δήμος πρέπει να συζητήσει με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης το ενδεχόμενο για επιπλέον φωτισμό του μνημείου αλλά και την τοποθέτηση καμερών προκειμένου να αποτρέπονται βανδαλισμοί».

Ένα ακόμα πρόβλημα που ανέφεραν οι καταστηματάρχες της περιοχής είναι οι φθορές στο πλακόστρωτο του πεζόδρομου. Κάποιες πλάκες, όπως είπαν, έχουν αποκολληθεί και κάθε φορά που βρέχει τα λιμνάζοντα νερά είναι πολλά. Κανένας, όπως συμπλήρωσαν, δεν έχει φροντίσει να αποκαταστήσει το πρόβλημα και κάποια υπόγεια μαγαζιά αντιμετωπίζουν, συχνά, τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν.

Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε πως εφόσον εκλεγεί, σκοπεύει να δημιουργήσει μια «ομάδα κρούσης», αποτελούμενη από δημοτικούς υπαλλήλους που θα είναι επιφορτισμένη με το έργο της αποκατάστασης των ζημιών, τόσο από βανδαλισμούς όσο και από φθορές.

tachiaos.jpg

taxiaos.jpg

Ν. Ταχιάος: Ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης

Επίσης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο κ. Ταχιάος είχε συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ,.

Στη συνάντηση ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνοδευόταν από την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» ενημερώθηκε για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός Γυμναστικός Σύλλογος .

«Βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο. Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το μέλλον μας. Αν δεν βρεθεί άμεσα μια λύση, θα μπει οριστικό τέλος στην ύπαρξη του Συλλόγου, ο οποίος μετρά 110 χρόνια λειτουργίας» τόνισε ο πρόεδρος του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ Φώτης Θέος και εξήγησε πως τα παλιά χρέη και τα συσσωρευμένα πρόστιμα για την μη αποπληρωμή τους, ανέρχονται σ’ εκατομμύρια Ευρώ. Το ποσά αυτά, όπως είπε, είναι αδύνατον να πληρωθούν, ενώ τα έσοδα από τις ακαδημίες, αρκούν μόνο για να πληρωθούν τα έξοδα λειτουργίας τους. Παράλληλα υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο, η περιοχή Χορτατζήδες, όπου λειτουργούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις τους Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, να περάσει στην ιδιοκτησία του δημοσίου.

"Ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης.Πρέπει να βρεθεί ένα νομικό σχήμα για να μπορέσει να παραμείνει στο χώρο του και να συνεχίσει να λειτουργεί» τόνισε ο Νίκος Ταχιάος και επεσήμανε πως εφόσον οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου βρίσκονται σε χαρακτηρισμένο αθλητικό χώρο, το δημόσιο ακόμη και μετά από μια ενδεχόμενη κατάσχεση, δεν μπορεί να το αποχαρακτηρίσει.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και ο πρόεδρος του Γ. Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ συζήτησαν επίσης και την αξιοποίηση του αρχείου που έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος και περιλαμβάνει ντοκουμέντα σημαντικών αθλητικών γεγονότων, των τελευταίων 100 χρόνων. Ο Νίκος Ταχιάος πρότεινε, ένα μέρος του αρχείου αυτού να συμπεριληφθεί στα εκθέματα του Μουσείου Ιστορίας της Θεσσαλονίκης που σκοπεύει να δημιουργήσει εφόσον εκλεγεί.

unnamed (56).jpg