Με τον... «Nao» να δίνει το δικό του στίγμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη», Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσίασε το εκλογικό του κέντρο στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.

foto8.jpg

Το στρατηγείο του κ. Τζιτζικώστα, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Παύλου Μελά στον αριθμό 10, αποτελεί έναν χώρο στον οποίο η καινοτομία κυριαρχεί.

«Σας καλωσορίζουμε σε έναν σημείο καινοτομίας», ανέφερε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας και τόνισε πως είναι στο χέρι μας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να γίνει μια περιφέρεια καινοτομίας.

Στο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης» πέρα από το ρομπότ Nao του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπάρχουν τμήματα του μονοθεσίου του ΑΠΘ που έχει διακριθεί, καινοτόμα προϊόντα που έχουν παραχθεί στη μακεδονική γη, VR με τον οποίο θα παρουσιαστούν τα τουριστικά αξιοθέατα της Κεντρικής Μακεδονίας, drone το οποίο χρησιμοποιείται για γεωργία ακριβείας, φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς επίσης και τρισδιάστατοι εκτυπωτές.

foto2.jpg

foto6.jpg

foto7.jpg

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, μέσα από το εκλογικό κέντρο καλύπτεται ο πρωτογενής τομέας μέσα από τα καινοτόμα προϊόντα, ο τουρισμός αλλά και ο άξονας της καινοτομίας, στον οποίο ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση.

Κατά τον επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», η ανάπτυξη της καινοτομίας είναι ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί η ανεργία που χτυπάει τους υψηλά καταρτισμένους νέους με αποτέλεσμα να φεύγουν στο εξωτερικό.

«Εμείς αυτό θέλουμε να το ανακόψουμε. Να πάμε από το Brain Drain στο Brain Gain, δηλαδή την επιστολή των νέων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Αποκάλυψε μάλιστα πως ο συνδυασμός της «Αλληλεγγύης» δεν θα πραγματοποιήσει εγκαίνια δε κανένα από τα επτά εκλογικά κέντρα στις πρωτεύουσες της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού όπως σημείωσε, δεν υπάρχει λόγος να διακοπεί η ομαλή καθημερινότητα των πόλεων.

«Οι πολίτες ξέρουν», υπογράμμισε.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξουν και τα εκλογικά κέντρα στις άλλες πόλεις της περιφέρειας.

foto5.jpg

foto9.jpg

fotoo.jpg