Ν. Ταχιάος: Δεν θα είμαι ένας δήμαρχος των συναλλαγών- Είμαι υποψήφιος δήμαρχος με απόψεις και αρχές

|
THESTIVAL TEAM

«Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία των συναλλαγών ανάμεσα στον Α’ και το Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Atlas TV» και εξήγησε πως δεν θα μπει σε αυτή τη διαδικασία γιατί δεν θέλει να δώσει τέτοιο στίγμα.

«Δεν θα είμαι ένας δήμαρχος των συναλλαγών. Είμαι υποψήφιος δήμαρχος με απόψεις και αρχές. Είμαι διαλλακτικός και ακούω τα πάντα, απλώς θέλω να μιλάνε με ειλικρίνεια, όπως κάνω και εγώ», τόνισε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν όταν η διοίκηση του δήμου δεν ελέγχει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Αναφέρθηκε στην αδυναμία, λόγω μη απαρτίας να πραγματοποιηθεί το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενώ τη συζήτηση που διεξήχθη στην προτελευταία συνεδρίαση την χαρακτήρισε «αθλιότητα, από την αρχή έως το τέλος, καθώς φάνηκε η αδυναμία του Μπουτάρη ο οποίος είναι πλέον σαφές ότι δεν ελέγχει όχι μόνο την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αλλά ούτε και της παράταξής του». Και πρόσθεσε ότι «αν ο κόσμος θέλει έναν ισχυρό δήμαρχο που να μπορεί να διοικήσει την πόλη θα πρέπει να του δώσει δύναμη με την ψήφο του, από την πρώτη Κυριακή».

Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να χωρίσει την Ελλάδα σε δυο κόσμους, «σε αυτόν στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί και στον κόσμο ο οποίος είναι ξένος προς τον ίδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην κα Νοτοπούλου, ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε ότι «περίμενα από μια νέα γυναίκα να μιλάει με απόλυτη ειλικρίνεια και μεγαλύτερη ευθύτητα».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γιώργο Ορφανό, ο Νίκος Ταχιάος είπε πως χρεώνει την υποψηφιότητα του στις εφεδρείες του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ξέρω αν θέλει να κάνει κακό στη ΝΔ ή τι άλλο παίζεται στο παρασκήνιο, αλλά είναι μια εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα», τόνισε.

Ο Νίκος Ταχιάος εξέφρασε την αγανάκτησή του για την γκετοποίηση των περιοχών γύρω από το πανεπιστήμιο. Χαρακτήρισε την κατάσταση προσβλητική τόσο για τα ακαδημαϊκά ιδρύματα όσο και για την πόλη.

«Την ευθύνη για την πόλη την έχει ο δήμαρχος», τόνισε ο Νίκος Ταχιάος και συνέχισε λέγοντας ότι «αν εκλεγώ δήμαρχος δεν θα σταματήσω να φωνάζω στην ηγεσία της αστυνομίας. Δεν θα της επιτρέπω να κάνει γκέτο κανένα σημείο της πόλης. Και αν ο Αστυνομικός Διευθυντής δεν ακούει τις προτροπές του δημάρχου, θα έρθει ο ίδιος αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, θα τον καλέσει ο εισαγγελέας να απολογηθεί για παράβαση καθήκοντος».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.