«Η υποψηφιότητά μου, αν και έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ ότι έχει διείσδυση και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Σε αυτούς δηλαδή που γίνεται κατανοητό το πόσο σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε τις κομματικές και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, στη συνέντευξη του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του «OPEN BEYOND» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο.

Όταν ρωτήθηκε για τους συνυποψηφίους του, οι οποίοι έχουν αναφορές στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» ήταν ξεκάθαρος: «Δεν φαίνεται να μου κοστίζει. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί οι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν μια πολιτική πορεία στη ΝΔ για πολλά χρόνια και ήταν στο πολιτικό σκηνικό επέλεξαν, κάποια στιγμή, να κλείσουν την καριέρα τους στο Δήμο, όταν «τρέχουν» ήδη δυο συντάξεις. Εγώ δεν πηγαίνω στο Δήμο για να κλείσω μια καριέρα, πηγαίνω για να ανοίξω ορίζοντες για την πόλη της Θεσσαλονίκης», ενώ συμπλήρωσε πως: «Δεν φοβάμαι το γεγονός ότι υπάρχουν συνυποψήφιοι με αναφορές στη ΝΔ. Εκείνο το οποίο φοβάμαι είναι η επόμενη μέρα της εκλογής του δημάρχου. Θα έχουμε φαινόμενα εκβιασμών και φαινόμενα κάποιων διαφωνιών που δεν θα έχουν πραγματική βάση. Δεν θα επιτρέψω, όσον αφορά εμένα, να υπάρξουν ηθικές αμφισβητήσεις, ηθικές αμφιβολίες για το περιεχόμενο της δικής μου δημαρχίας».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές «τον άνθρωπο ο οποίος πρέπει να έχει δύναμη να κάνει πράξη το πρόγραμμά του. Αυτόν που πραγματικά μπορεί να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί περήφανος δήμαρχος μιας περήφανης πόλης».

Απαντώντας σε ερώτηση για αν θα πρέπει να αντικατασταθούν οι πινακίδες που βρίσκονται τοποθετημένες στη Μακεδονία και αναφέρονται στην ΠΓΔΜ ο Νίκος Ταχιάος τόνισε πως: «Έχουμε αρχίσει τον πόλεμο μεταξύ μας. Θα προτιμούσα, σε αυτό το θέμα, να συγκρατηθούμε. Καλό είναι να αφήσουμε αυτή τη διελκυστίνδα και αυτό το «πατριδόμετρο» που έχει μπει ξαφνικά στην πολιτική σκηνή».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα τεράστιο λάθος έτσι όπως κατέληξε. Νομίζω όμως ότι αυτή η φοβικότητα και αυτή η εσωστρέφεια κάνουν ζημιά στην πόλη. Δεν πρέπει να κυριαρχήσει αυτό το θέμα στο πολιτικό σκηνικό της πόλης. Πρέπει να μιλήσουμε για τη Θεσσαλονίκη και το πως αυτή θα γίνει μια πόλη με διεθνή ακτινοβολία».