Έκπληξη αποτελεί το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης του Newsit.gr και της Alco για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη.

Στο ερώτημα για θετική ή αρνητική γνώμη για τους υποψήφιους Δημάρχους, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Γιώργος Ορφανός και ακολουθούν οι κύριοι Ταχιάος, Βούγιας και Ψωμιάδης.

Παράλληλα, λιγότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

1.jpg

Ενδιαφέρον είναι και το πώς απαντούν στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σχεδόν 4 στους 10 έχουν θετική γνώμη για την κα Νοτοπούλου, ενώ σχεδόν 3 στους 10 έχουν αρνητική, ενώ σε «απόσταση αναπνοής» βρίσκεται ο Σπύρος Βούγιας.

2.jpg

Η «πολυδιάσπαση» στις επιλογές των δημοτών που προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς εμφανίζεται παρακάτω:

3.jpg

Οι εκπλήξει συνεχίζονται στη δημοσκόπηση του Newsit και της Alco όπου στην πρόθεση ψήφου σε περίπτωση που διεξάγονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, όπως φαίνεται ο κ. Ορφανός ξεπερνά την κυρία Νοτοπούλου και πλασάρεται στην δεύτερη θέση μετά τον πρώτο κ. Ταχιάο.

Σημειώνεται πως εξαιρετικά υψηλό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων.

4.jpg

Ενδιαφέρουσα είναι η κάρτα πρόθεσης ψήφου με βάση την κομματική προέλευση, καθώς φαίνεται πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται μεταξύ της κυρίας Νοτοπούλου και του κυρίου Βούγια, ενώ οι ψηφοφόροι της ΝΔ κινούνται μεταξύ των κυρίων Ταχιάου και Ορφανού και λιγότερο του κ. Ψωμιάδη.

5.jpg

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η δημοσκόπηση έγινε από την 1η έως την 7η Φεβρουαρίου, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και δείγμα 800 ατόμων.