Νίκος Ταχιάος: Δεν χρειάζεται ο Μητσοτάκης να “καθαρίσει” το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

«Προφανώς έχω μια πολιτική ταυτότητα αλλά κομματόσκυλο δεν υπήρξα ποτέ», τόνισε, μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Ταχιάος στη συνέντευξη που έδωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή «7 με 10», στον Real Fm.

Όταν ρωτήθηκε από τη Μελίνα Καραπαναγιωτίδου και τον Μπάμπη Τζιομπάνογλου για τις πολλές υποψηφιότητες που υπάρχουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «Οι 26 υποψηφιότητες στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι αστείο και συνέπεια της απλής αναλογικής. Θεωρώ ότι δεν θα φτάσουν όλοι μέχρι την κάλπη. Μου φαίνεται αστείο για ανθρώπους που έκαναν πολιτική καριέρα στη βουλή, σε θέσεις ευθύνης, να τους έχω τώρα στο μυαλό μου ως δυνητικούς αντιδημάρχους ή υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Μου φαίνεται πολύ φαιδρό αυτό».

Σε ερώτηση για τους συνυποψηφίους του που προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι αυτή η ιστορία δεν αφορά την πόλη, αφορά μόνο τον μικρόκοσμο της Νέας Δημοκρατίας.

Όταν έγινε λόγος για παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο θέμα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» ήταν απόλυτος: «Δεν χρειάζεται ο Μητσοτάκης να «καθαρίσει» το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Το παιχνίδι θα το «καθαρίσουν» οι Θεσσαλονικείς και εμείς που θα μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά. Η δικιά μου υποψηφιότητα απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό και αυτό καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις. Καλό είναι να κρατήσουμε τα κόμματα έξω από αυτήν τη μάχη. Ο Μητσοτάκης έχει τη δική του ατζέντα. Τον αγαπώ, τον σέβομαι και συνομιλώ μαζί του. Θεωρώ ότι αύριο θα είναι φυσικός σύμμαχος αλλά αν με διαψεύσει ή τον διαψεύσω εγώ μπορεί να γίνουμε μπίλιες. Αν χρειαστεί να γίνουμε μπίλιες, θα γίνουμε!».

Αναφορά έγινε και στο σενάριο- συνωμοσίας που θέλει τον Νίκο Ταχιάο να καλλιεργεί αναγνωρισιμότητα για να κατέβει μετά στις βουλευτικές εκλογές. «Όσοι τα λένε αυτά δεν ξέρουν την αρρώστια μου με την πόλη. Επέμενα από την αρχή ότι με ενδιαφέρει η πόλη. Σήμερα πρέπει όλοι να ενωθούμε σε ένα μεγάλο μέτωπο απέναντι στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ειδικά απέναντι στην καθημερινότητα που θέλει μια πολύ υπεύθυνη δουλειά. Δήμος και πολίτες πρέπει να φερθούμε υπεύθυνα για να κρατήσουμε την πόλη ζωντανή. Το πρόβλημα είναι ότι η πόλη πεθαίνει σήμερα. Συγκριτικό μου πλεονέκτημα είναι ότι γνωρίζω πολύ καλά και το δημόσιο τομέα και τον ιδιωτικό. Έχω δουλέψει για μεγάλα έργα, μεγάλες εταιρείες, έχω στήσει πρότζεκτ. Παράλληλα είμαι γνώστης των δομών στο δημόσιο», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Ταχιάος ήταν ξεκάθαρος: «Στρέφομαι εναντίον του ανταρτοπόλεμου, όχι των συνυποψηφίων μου. Πρόκειται για μια σαχλαμάρα. Δεν μπορούμε να βγούμε στους Θεσσαλονικείς και να πούμε ποιος είναι ο καθένας; Εγώ κατεβαίνω στις εκλογές γιατί είμαι βέρος Θεσσαλονικιός, λατρεύω την πόλη μου, η Θεσσαλονίκη είναι η ζωή μου, την γνωρίζω πολύ καλά και έχω σχέδιο. Δεν κατεβαίνω στις εκλογές για να «κλείσω» μια καριέρα, μπαίνω σε αυτήν τη μάχη για να ανοίξω ορίζοντες».

Όταν μίλησε για το σχέδιο που έχει για την πόλη επεσήμανε: «Στόχος μου είναι η καθημερινότητα. Με απλές, συμβολικές κινήσεις θα καλυτερεύσει. Πρώτα από όλα η πλατεία Αριστοτέλους θα αλλάξει μορφή έως το Δεκέμβριο του 2019 και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Δεν μπορώ όμως να πω ότι στις 100 πρώτες μέρες μπορεί να αλλάξει η Θεσσαλονίκη. Αυτό δεν γίνεται, ας μην γελιόμαστε. Δεν είναι εφικτό με την γραφειοκρατία που υπάρχει». Απευθυνόμενος στους δημότες ο Νίκος Ταχιάος είπε: «Το μήνυμά μου είναι ξεκάθαρο. Ο άνθρωπος ο οποίος θα βγει δήμαρχος πρέπει να έχει μια πολύ δυνατή εντολή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποσυντονίσει το πολιτικό σκηνικό. Γνωρίζει ότι στις εκλογές της αυτοδιοίκησης δεν έχει τύχη και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την απλή αναλογική. Με τον τρόπο που κινείται θέλει να καταστρέψει τους δήμους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να αντιληφθούν οι δημότες ότι ψηφίζοντας μικρές παρατάξεις εξυπηρετούν τις μικροφιλοδοξίες κάποιων. Δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να υπάρξει ένα ξεκάθαρο στίγμα που θα δίνεται υπέρ του δημάρχου που μπορεί να εκλεγεί», επεσήμανε.

Σε ερώτηση για την κ. Νοτοπούλου η οποία όπως ανακοινώθηκε υπέγραψε προχθές χρηματοδοτήσεις για οργανώσεις και δράσεις είπε μεταξύ άλλων: «Εννοείται ότι αυτό δεν είναι καθόλου σοβαρό, είναι πολύ πελατειακό και παλαιοκομματικό. Δεν τιμά την πόλη και δεν τιμά τους συνομιλητές». Ρωτήθηκε επίσης και για το ενδεχόμενο η κ. Νοτοπούλου να γίνει αντιδήμαρχος με δήμαρχο τον Νίκο Ταχιάο. «Η επιστημονική φαντασία του να δω έναν υπουργό να γίνεται αντιδήμαρχος εξαντλείται στο πρόσωπο της κ. Νοτοπούλου» και συνέχισε: «Οι συμμαχίες αρχίζουν από εκεί που αρχίζει η κ. Νοτοπούλου και φτάνουν μέχρι εκεί που αρχίζει ο κ. Ψωμιάδης».

Στην ερώτηση για το αν φοβάται την ακροδεξιά και τα όσα θεωρούν κάποιοι, ότι δηλαδή συντάσσεται ένας χώρος δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας και προσπαθεί να επωφεληθεί και των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία είπε: «Δεν τη φοβάμαι. Όταν καταφέρομαι καμιά φορά κατά κάποιων Μακεδονομάχων, αυτούς εννοώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ορκιζόταν στον Μητροπολίτη ότι δεν θα αφήσει να περάσει το θέμα της Μακεδονίας και τελικά ήταν ο πρώτος που έδωσε το στυλό στον Τσίπρα να υπογράψει. Ο υπερβολικός λοιπόν πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων. Μπορώ όμως να συνομιλήσω με τους πάντες, δεν αντέχω τους απατεώνες και ο τόπος έχει γεμίσει από απατεώνες. Θα δώσουμε μάχη για τη Μακεδονία, για τη Θεσσαλονίκη αλλά πρέπει να την δώσουμε με ανοιχτά χαρτιά».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.