Για εγκατάλειψη και αδιαφορία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την κλοπή 3,5 τόνων φύλλων χαλκού από τη Νέα Παραλία έκανε λόγο σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

"Κάνω έκκληση στη δημοτική αρχή μέχρι την αποχώρηση της να φροντίσει, τουλάχιστον, να παραδώσει την πόλη με τον Λευκό Πύργο στην θέση του. Γιατί είναι ικανοί να μας τον αρπάξουν κι αυτόν και να μην το πάρει κανείς από αυτούς είδηση", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ψωμιάδης.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η κλοπή 3,5 τόνων χαλκού από το “Πάρκο Του Νερού” στη Νέα Παραλία φέρνει για πολλοστή φορά στην επιφάνεια την συνολική εγκατάλειψη, περιφρόνηση και αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής απέναντι στα περιουσιακά στοιχεία της πόλης και τους δημότες της.

Η προσπάθεια μάλιστα κάποιων να μας πείσουν ότι υπεράνθρωποι δρουν τις μεταμεσονύχτιες ώρες στα κεντρικότερα σημεία της πόλης και είναι ικανοί να βανδαλίζουν στο πλέον τουριστικό σημείο της Θεσσαλονίκης ανενόχλητοι, προκαλεί το λιγότερο αγανάκτηση και οργή.

Κάνω έκκληση στη δημοτική αρχή μέχρι την αποχώρηση της να φροντίσει, τουλάχιστον, να παραδώσει την πόλη με τον Λευκό Πύργο στην θέση του. Γιατί είναι ικανοί να μας τον αρπάξουν κι αυτόν και να μην το πάρει κανείς από αυτούς είδηση…

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ενώσω και την προσωπική μου ανησυχία και αγωνία με την αντίστοιχη αγωνία και ανησυχία χιλιάδων Θεσσαλονικέων και Μακεδόνων, σχετικά με τα όσα ακούγονται για παραχώρηση του εμβληματικότερου μνημείου της πόλης μας, του Λευκού Πύργου, στους δανειστές και να ρωτήσω: Τόσο πολύ πια θέλουν αυτή η πόλη να πέσει σε ξένα χέρια και μάλιστα σκοπιανά; Γι’ αυτό δεν παίρνουν θέση και σ’ αυτό το κρίσιμο θέμα και επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή;

Για πολλοστή φορά στέλνω το μήνυμα στους συνδημότες μου πως τέτοια φαινόμενα εγκατάλειψης και παρακμής στην πόλη με διοίκηση Παναγιώτη Ψωμιάδη, απλά δεν θα υπάρξουν».