Το όραμά του για τον Δήμο Παύλου Μελά αποκαλύπτει ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζω την πόλη μου», Δημήτρης Δεληγιάννης.

Όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου, επιδίωξη του Δημήτρη Δεληγιάννη είναι η συνεργασία και η σχέση δήμου και πολιτών να τεθεί σε μία νέα και ειλικρινή βάση.

«Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως η συμμετοχή όλων των πολιτών του δήμου Παύλου Μελά είναι επιβεβλημένη ώστε το «Αλλάζω την πόλη μου» να γίνει πραγματικότητα», αναφέρει.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

«Οι επερχόμενες εκλογές μπορούν να χαρακτηριστούν ως ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι η στιγμή που οι πολίτες θα αποφασίσουν αν ο δήμος καταφέρει να αλλάξει πραγματικά ή θα παραμείνει στάσιμος. Μπροστά στην πρόκληση αυτή αποφάσισε να δηλώσει παρών ο Δημήτρης Δεληγιάννης, ως υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Παύλου Μελά.

Ο ίδιος είναι νέος, εργατικός, άφθαρτος, γεμάτος πάθος και όραμα για να πετύχει την μεταστροφή της καθημερινότητας στον δήμο. Γεννημένος το 1968, αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου πάνω στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση. Όντας πολιτικά ανήσυχος από μικρός, το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στην πρόοδο της ποιότητας ζωής και των συνθηκών διαβίωσης. Εκλέγεται σε τομείς της αυτοδιοίκηση του δήμου από το 2006 με σημαντικότερη στιγμή τον ορισμό του ως αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Σχολικής Στέγης. Σε ένα τομέα που έχει αφιερώσει σχεδόν ολόκληρη την ζωή, έχει αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία και γνωρίζει σχεδόν καλύτερα από τον καθένα.

Η παράταξη της οποίας είναι επικεφαλής ονομάζεται «Αλλάζω την πόλη μου». Ο Δημήτρης Δεληγιάννης μαζί με την ομάδα του θα προσπαθήσει ώστε οι πολίτες στις περιοχές της Ευκαρπίας, Σταυρούπολης και Πολίχνης να δουν μια ουσιαστική αλλαγή στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητα του δήμου. Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών για τις θέσεις της παράταξης «Αλλάζω την πόλη μου» , παραθέτουμε τα βασικά σημεία του πλάνου δράσης.

Οι 5 βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους στοχεύουν να κινηθούν είναι:

• Αποφασίζω – Θιασώτης της συμμετοχικής δημοκρατίας και ο ίδιος, ο Δημήτρης Δεληγιάννης θα προσπαθήσει να ενθαρρύνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του δήμου και την ηλεκτρονική επικοινωνία των πολιτών με τις δημοτικές αρχές. Ειδικότερα, όλοι οι δημότες χρειάζεται να είναι ενήμεροι για ό,τι συμβαίνει στον Δήμο Παύλου Μελά. Άμεση επιδίωξή του είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης, εντοπισμού και επίλυσης προβλημάτων για τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας.

• Σχεδιάζω - Βασική πρόθεσή του είναι η οικονομική ανάπτυξη του δήμου και κατ’ επέκταση των δημοτών. Η βασικότερη προσπάθεια που απαιτείται να πραγματοποιηθεί είναι η αναστροφή του κλίματος που επικρατεί. Είναι αναγκαίο να μπει ένα τέλος στην κακοδιαχείριση και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να κάνουμε τον δήμο μας περισσότερο ελκυστικό προς το επιχειρείν και τους κατοίκους. Ενδεικτικά, προτείνεται η δημιουργία συμβουλευτικού γραφείου απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Συνεργασία με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου μας, για την απορρόφηση ανέργων και η ανάληψη πρωτοβουλιών σε συνεργασία με φορείς και ενώσεις της πόλης, για τη δημιουργία μιας νέας κινητικότητας στην τοπική αγορά.

• Ανθίζω – Στόχος είναι η ανάπτυξη πράσινων καινοτόμων δράσεων για την μείωση της ρύπανσης και την δημιουργία χώρων πρασίνου που θα επιδιώκουν την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των παιδιών, ηλικιωμένων και κατοίκων του δήμου. Ενδεικτικά, θα προχωρήσει η ανάπτυξη πράσινων πόλεων με τη διαμόρφωση ενός συστήματος μεταφορών με συνεχή ροή, με έξυπνες, ασφαλείς και προ βάσιμες αστικές συγκοινωνίες. Η ενοποίηση των υφιστάμενων πράσινων χώρων μεταξύ τους , με την περιαστική ζώνη και τα στρατόπεδα, μέσω της αξιοποίησης- ένταξης στον αστικό ιστό των ρεμάτων. Η ανάπλαση πλατειών στις δημοτικές κοινότητες και ο ανασχεδιασμός μικρών ελεύθερων χώρων. Τέλος, συνίσταται η δημιουργία ζωολογικού κήπου οικόσιτων ζώων στην περιαστική ζώνη του δήμου Παύλου Μελά.

• Φροντίζω – Βασική κατεύθυνση θα αποτελέσει η κοινωνική συνοχή, η κοινωνική αλληλεγγύη και η στήριξη πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη με την πραγματοποίηση πολλαπλών δράσεων. Χαρακτηριστικά, ενέργειες θα πραγματοποιηθούν για την ίδρυση κέντρων υποστήριξης (νομικής, ιατρικής, ψυχολογικής) σε κάθε κοινότητα του δήμου. Ακόμα, ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών και αναβάθμιση της λειτουργίας τους (για όλο το χρόνο σε καθημερινή βάση), όπου υπάρχει ανάγκη, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικού σταθμού. Δημιουργία διαμερισμάτων ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑΜΕΑ. Κατάρτιση ειδικών τιμολογίων για άπορους, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ. Αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας των ΚΑΠΗ. Βελτίωση του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι’’ και ανάπτυξη δικτύου εθελοντών. Ενίσχυση της λειτουργίας των Δημοτικών ιατρείων.

• Αγκαλιάζω – Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα δοθεί σε παιδεία, πολιτισμό και αθλητισμό. Οι συγκεκριμένοι τομείς θα διαμορφώσουν την ιστορική συνέχεια του δήμου και θα συνδυάσουν τις ιστορικές παραδόσεις με την κληρονομία των περιοχών της Πολίχνης, Ευκαρπίας και Σταυρούπολης ώστε να αποτελούν φωτεινό φάρο για το μέλλον. Είναι ο τομέας που χρειάζεται την μεγαλύτερη προσοχή. Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου και είναι αναγκαίο να βρουν πρόσφορο έδαφος ώστε να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες αλλά και να αποκτήσουν την επιθυμία να αναμειχθούν στα κοινά του δήμου Παύλου Μελά. Η νεολαία αποτελεί το πλέον ζωτικό και δραστήριο κομμάτι της δημοτικής κοινότητας και ο Δημήτρης Δεληγιάννης προτείνει την δημιουργία νέων και σύγχρονων σχολικών μονάδων και την αναβάθμιση του θεσμού της δια βίου μάθησης. Ίδρυση σχολείων με αντικείμενο την γνωριμία με νέες τεχνολογίες όπως 3D Scanning, 3D Printing, Arduino, Raspberry Pi, Controllable. Εκσυγχρονισμό όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων αθλητικών χώρων. Ακόμα, έναρξη λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, μέσα από την αναβάθμισή του σε κλειστό κολυμβητήριο. Τέλος, συνεργασία με όλους τους αθλητικούς συλλόγους προς όφελος των δημοτών και δημιουργία σταδίων ανά δημοτική κοινότητα, για την ανάπτυξη του κλασικού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Επιδίωξη του Δημήτρη Δεληγιάννη είναι η συνεργασία και η σχέση δήμου και πολιτών να τεθεί σε μία νέα και ειλικρινή βάση. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως η συμμετοχή όλων των πολιτών του δήμου Παύλου Μελά είναι επιβεβλημένη ώστε το «Αλλάζω την πόλη μου» να γίνει πραγματικότητα».