Την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, την ομιλία του στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο καθώς επίσης και την ανακοίνωση του ονόματος της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Θεσσαλονίκης σχολιάζει μέσω Facebook ο Νίκος Ταχιάος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην ανάρτησή του εξαπολύει πυρά κατά του πρωθυπουργού καταλογίζοντάς του διχαστικό μήνυμα που όπως τονίζει "το προεξόφλησε και μόνο με τον προκλητικό τίτλο της ομιλίας του"

"Σιγά ρε δημοκράτη" σχολιάζει με σκωπτικό τρόπο ο κ. Ταχιάος.

Η σχετική ανάρτηση:

"Ο Τσίπρας και οι λιγοστοί μεταφερόμενοι ακροατές του στις μισοάδειες κερκίδες και την αρένα του Παλαί, όπως και οι ακραίοι που γυρόφερναν στους άδειους δρόμους, είδαν την πλάτη της πόλης.

Τώρα που τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, μπορώ χωρίς να ρίξω λάδι στην φωτιά να σχολιάσω πόσο απεχθές είναι το διχαστικό μήνυμα του Τσίπρα, όπως το προεξόφλησε και μόνο με τον προκλητικό τίτλο της ομιλίας του: «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό». Σιγά, ρε «δημοκράτη»!

Η ωριμότητα των Θεσσαλονικιών, παρά τα μικρής έκτασης παρατράγουδα που προκάλεσαν μερικοί έφηβοι, παρασυρμένοι από την «γοητεία» των άκρων, διέψευσε στην πράξη το ψευτοδίλημμα που επιχείρησε ο πρωθυπουργός να εισαγάγει στο προεκλογικό τοπίο της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία χωρούν τους πάντες και τα πάντα, αλλά απαιτούν αλήθειες και σεβασμό. Είναι τόποι φιλόξενοι και δημοκρατικοί. Προπάντων όμως περήφανοι. Κι έτσι θα μείνουν. Μέχρι τις εκλογές θα μιλάμε μόνο για το μέλλον τους. Όπως το θέλουν οι ίδιοι οι Μακεδόνες και οι Θεσσαλονικείς. Όχι για τα φαντάσματα του Τσίπρα.

Κι έτσι λοιπόν γνωρίσαμε την πολύφερνη νύφη χωρίς να χρειαστεί να ζήσουμε έναν «ματωμένο γάμο»".

Ο κ. Ταχιάος έκανε μια ακόμη ανάρτηση με την οποία εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και την καταδίκη του για τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης:

"Οι άθλιοι που πάνω στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας σχημάτισαν τη σβάστικα ούτε άνθρωποι αξίζουν να λέγονται, ούτε επίσης πολίτες της Θεσσαλονίκης να είναι. Στη μνήμη της πόλης ο αφανισμός των Εβραίων Θεσσαλονικιών είναι και θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένος. Και αυτή η βαθιά χαρακιά στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, η πιο πρόσφατη όλων, θα έχει πάντα την υπόμνηση και τον σεβασμό που της πρέπει. Είναι χρέος που δεν παραγράφεται. Το υπόσχομαι"!