Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης παρέθεσε σήμερα την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2019.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο REMEZZO στην Αρετσού Καλαμαριάς, ένα κτίριο που συμβολίζει τη διάθεση για διεκδίκηση χώρων και κτιρίων από την πολιτεία.

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης παρουσίασε το όνομα της δημοτικής παράταξης, «Γενιά Δημιουργίας», το οποίο προϊδεάζει για έναν ανανεωμένο συνδυασμό προσώπων και το έμβλημα-λογότυπο που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της παράταξης. Επιπλέον, ανέπτυξε τις προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού «Γενιά Δημιουργίας», παραπέμποντας στο αναλυτικό πρόγραμμα, το οποίο ήδη διαμορφώνεται και θα οριστικοποιηθεί μετά το πέρας της διαβούλευσης με τους πολίτες της Καλαμαριάς, για την οριοθέτηση έργων, στόχων και κατευθύνσεων.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς αναφέρθηκε:
• Στην αποτελεσματική και έντονη διεκδίκηση χώρων του Δήμου, που σήμερα ανήκουν στο Κράτος (Υπερταμείο, Πρόνοια, Ταμείο Εθνικής Αμύνης κ.α.) καθώς και στην αποτελεσματική διεκδίκηση πόρων με τη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά και μη προγράμματα, αλλά και σε συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

• Στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων του Δήμου με τον Δημότη και με τον Επιχειρηματία, με σκοπό την ποιοτικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή τους μέσα από περισσότερο οργανωμένες υπηρεσίες.

• Στην προσέλκυση της νεολαίας μέσω σχετικών αυτόνομων δράσεων του Δήμου και σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία νέας γενιάς.

• Στη μείωση των ανισοτήτων που υπάρχουν ανάμεσα σε περιοχές και γειτονιές του Δήμου μέσω της επένδυσης και αναβάθμισης των πιο αδικημένων περιοχών.

• Στην εξωστρέφεια που θα πρέπει να επιδείξει ο Δήμος συμπράττοντας με όμορους Δήμους, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με επιστημονικούς φορείς (Πανεπιστήμια, Τεχνικό Επιμελητήριο κ.α.) καθώς και με την Κεντρική Διοίκηση, προκειμένου να επιλυθούν τα φαινομενικώς άλυτα προβλήματα του Δήμου.