Την ανάγκη υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής που αφενός θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης και αφετέρου θα τη θωρακίσουν απέναντι στα καιρικά φαινόμενα, επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Άρης Ιακωβίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ανανεωτικής Κίνησης Πολιτών, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο δημοτικό θέατρο Σταυρούπολης, «Χρήστος Τσακίρης».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά και επικεφαλής της παράταξης, Άρης Ιακωβίδης άνοιξε τον διάλογο με τους πολίτες «για μια νέα, λειτουργική και ανθρώπινη πόλη» με πιο σύγχρονες συγκοινωνίες και έργα που θα προστατεύσουν τη δυτική πλευρά της πόλης σε περίπτωση πλημμύρας.

«Οι πλημμύρες στην Σταυρούπολη, στην Πολίχνη και την Ευκαρπία είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Έχουν μάθει να ζουν με αυτό όσοι κατοικούν και έχουν τις επιχειρήσεις τους στην οδό Λαγκαδά, στην Περικλέους στην Ηλιούπολη, στην Λατομείου στα Μετέωρα, στης 25ης Μαρτίου στην Ευκαρπία, στην Νικόπολη και σε πολλές άλλες περιοχές. Στις πλημμύρες στην Σταυρούπολη, στην Πολίχνη και την Ευκαρπία ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, είχαμε όμως ανυπολόγιστες ζημιές σε φτωχά νοικοκυριά και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους», ανέφερε ο κ. Ιακωβίδης και πρόσθεσε:  «Ξεκινάμε και αναδεικνύουμε τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας και διεκδικούμε μαζί με τους πολίτες την άμεση λύση τους. Ξεκινάμε προκειμένου να χτίσουμε μία πράσινη, φιλόξενη πόλη, που θα αγκαλιάζει τους ανθρώπους της».

Ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ανανεωτικής Κίνησης Πολιτών δήμου Παύλου Μελά, Σάββας Σερασίδης, κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά να απαιτήσει λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη δημιουργίας κοινού μετώπου των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση αντιπλημμυρικών έργων από την κεντρική εξουσία.

Στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Γιάννης Μυλόπουλος, παρουσίασε την πορεία των εργασιών του έργου του Μετρό και τις εκκρεμότητες για την επέκτασή του προς τη δυτική Θεσσαλονίκη. «Η Αττικό μετρό και η Πολιτεία έχει θέσει τη δυτική Θεσσαλονίκη σε πολύ υψηλή προτεραιότητα. Έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για την χωροθέτηση της γραμμής αλλά και των σταθμών. Στη συνέχεια, προχωρούμε ξεκινώντας πρόδρομες εργασίες, οι οποίες είναι οι αρχαιολογικές εργασίες και οι εργασίες μεταφοράς των δικτύων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας». Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο η βασική γραμμή από την Νέα Ελβετία έως τον Νέο Σιδηροδρομικό σταθμό προβλέπεται να λειτουργήσει το 2020 και το 2021 η επέκταση προς Καλαμαριά.

Τέλος, η αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, κ. Στέλλα Βαλάνη, ανέλυσε τα αντιπλημμυρικά έργα της Εταιρείας για την προστασία της δυτικής Θεσσαλονίκης. «Η ΕΥΑΘ προχώρησε στον καθαρισμό του ρέματος του Δενδροποτάμου, προκειμένου να προστατευτεί το αντλιοστάσιο πόσιμου νερού, που βρίσκεται στην περιοχή». Όπως ανέφερε η κ. Βαλάνη το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφεί σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ΕΥΑΘ Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου καθαρισμού και συντήρησης του δικτύου ομβρίων υδάτων στην περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

ekdilosi 1.JPG

ekdilosi 2.JPG

ekdilosi 3.JPG