Την έντονη δυσφορία τους για τα μέτρα λιτότητας που οδηγούν στο περιθώριο χιλιάδες ανθρώπους εκφράζουν οι δημοσιογράφοι. Το δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αποφάσισε να συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη και καλεί τους δημοσιογράφους να βγουν στους δρόμους...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε, ειδικότερα, τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, συντονίζοντας την αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου.
Τα θέματα που θα συζητηθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, είναι:
Το σχέδιο «εκσυγχρονισμού της ΕΡΤ» που ανακοίνωσε ο κ. Μόσιαλος, το οποίο προωθεί την υπονόμευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη συρρίκνωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης λειτουργίας της, υπέρ της ελεύθερης και ανεμπόδιστης πληροφόρησης του λαού, την πριμοδότηση των ιδιωτικών Μέσων και τη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων.
Οι απολύσεις, η γενίκευση της επισφάλειας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η περικοπή μισθών και η επέκταση της μαύρης εργασίας και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε επίσης το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί, επίσης, όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετέχουν μαζικά  στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις αναφέρεται:
"Η ΠΟΕΣΥ συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή της με όλους τους εργαζόμενους ενάντια:
Στο ανάλγητο πρόγραμμα περικοπών μισθών, συντάξεων, μεταφοράς περισσότερων φορολογικών βαρών στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που έχουν νομοθετηθεί και προωθούνται με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.
Σε κάθε μέτρο υπονόμευσης των συλλογικών συμβάσεων και στα σχέδια ολοκληρωτικής κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων που δημιουργούν ένα μεσαιωνικό εργασιακό τοπίο.
Στη διάλυση και υποβάθμιση όλων των δημόσιων οργανισμών και φορέων, στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και στην απόσυρση του κράτους από δράσεις υπέρ της ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Τέλος, η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις ομοσπονδίες εργαζομένων στα ΜΜΕ και τις ενώσεις στην κατάρτιση ενός συγκεκριμένου μαχητικού προγράμματος αντίδρασης σε αυτά τα μέτρα".