“Μην υπογράφετε ατομικές συμβάσεις εργασίας”

|
THESTIVAL TEAM

Να μην υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εργασίας καλεί η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας τους τεχνικούς της τηλεόρασης, με αφορμή πιέσεις που ήδη έχουν αρχίσει να ασκούνται από πλευράς εργοδοτών…

“Καλούμε όλους τους τεχνικούς (μέλη μας και μη) σε περίπτωση που, το επόμενο χρονικό διάστημα, δεχτούν πιέσεις να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας να αρνηθούν κατηγορηματικά”, αναφέρει η ΕΤΙΤΒΕ στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως “η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας, ακόμα και αν, σε πρώτη φάση, περιλαμβάνει μικρές μειώσεις ή γιατί όχι και δελεαστικούς όρους, σημαίνει άμεση απομάκρυνση του υπογράφοντος από την ομπρέλα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και δίνει δικαίωμα στον εργοδότη όποτε θέλει να προχωρεί σε επιζήμιες, για τον εργαζόμενο, εργασιακές μεταβολές”.
“Ενημερώνουμε ότι η υπάρχουσα ΣΣΕ”, διευκρινίζει η ΕΤΙΤΒΕ, “ακόμα και αν ο εργοδότης ισχυρισθεί ότι έχει λήξει, εξακολουθεί να ισχύει επ’ αόριστον για όλους τους μέχρι σήμερα εργαζόμενους τεχνικούς”.
Η ΕΤΙΤΒΕ επισημαίνει ακόμη στη σχετική ανακοίνωση πως “σε περίπτωση που υπάρξουν απειλές για απολύσεις, προκειμένου να αποσπάσουν την υπογραφή, ζητάμε να αναφερθούν αμέσως στην διοίκηση της Ένωσης για να προβεί σε άμεσες κινητοποιήσεις. Η απόλυση, επειδή κάποιος δεν υπέκυψε στις πιέσεις να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας είναι εκδικητική και επομένως άκυρη”.
Η ΕΤΙΤΒΕ κάνει επίσης γνωστό πως ο ΟΜΕΔ έχει πλέον συγκροτηθεί και σε επικοινωνία που είχε με το δ.σ. της Ένωσης, ενημέρωσε ότι στα τέλη του Αυγούστου θα καλέσει την ΕΤΙΤΒΕ για την έναρξη της διαδικασίας μεσολάβησης και διαιτησίας. “Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση μέσα στο φθινόπωρο θα έχουμε νέα ΣΣΕ που θα ισχύσει αναδρομικά από τις αρχές του 2011”, αναφέρεται καταληκτικά στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.