Η δημοσιογράφος του ALPHA, Ρένα Κουβελιώτη, έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους, ενώ βρισκόταν για ρεπορτάζ σε παραλία της Αττικής, με αφορμή το άνοιγμα των πλαζ το Σάββατο.

“Κάτι δεν κάνουμε σωστά όλοι μας. Για να φτάσουν στο σημείο νεαροί να πετάξουν πέτρες σε κεφάλια εργαζόμενων ... σημαίνει πως έχουν θυμό μέσα τους και πως κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τους μάθει να διαχειρίζονται τα αρνητικά τους συναισθήματα”, έγραψε μεταξύ άλλων η Ρένα Κουβελιώτη.

“Κάτι δεν κάνουμε σωστά όλοι μας... από τους ένθερμους νεαρούς που πετούν πέτρες σε κεφάλια - η βία δεν είναι λύση -... τους γονείς - που πέρασαν λάθος μηνύματα ή αδιαφόρησαν -τους εκπαιδευτικούς ... τους βωβούς θεατές παρόμοιων σκηνικών - η σιωπή είναι συνενοχή -... έως εμάς τους εργαζόμενους των μέσων που δεν αντιδρούμε όσο θα έπρεπε στις όποιες γραμμές... ή εκπτώσεις ή που δεν μεταφέρουμε αυτό το κλίμα...άνωθεν”, πρόσθεσε η ίδια.

Ολόκληρη η ανάρτηση της δημοσιογράφου του ALPHA:

Κάτι δεν κάνουμε σωστά όλοι μας. Για να φτάσουν στο σημείο νεαροί να πετάξουν πέτρες σε κεφάλια εργαζόμενων ... σημαίνει πως έχουν θυμό μέσα τους και πως κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τους μάθει να διαχειρίζονται τα αρνητικά τους συναισθήματα... Από την άλλη τα ΜΜΕ θα πρέπει να προβληματιστούν για τα αίτια που προκαλούν την αποστροφή του κόσμου... Μπορεί όμως η αποστροφή αυτή να εκφράζεται με βία; Θα γίνει καλύτερη η ενημέρωση αν σπάσουν μερικά κεφάλια δημοσιογράφων; Αν το πιστεύετε πραγματικά αυτό είμαι στην διάθεση σας... Εγώ όμως συνεχίζω να ανησυχώ για τα παιδιά αυτά που έμαθαν να εκφράζονται με βία... δεν τα βοηθάμε πχ με το να τους δίνουμε άλλοθι … λέγοντας λίγα λεπτά μετά την επίθεση ‘τα κανάλια λένε ψέματα δεν το περιμένατε αυτό;’... Εγώ να δεχθώ πως είμαι το κανάλι ( διάσειση έχω ότι θέλω λέω ) Εσύ κύριε με τα γκρίζα μαλλιά τι μαθαίνεις στον νέο ; Να ανοίγει κεφάλια σε όποιον του λέει ψέματα; Κάτι δεν κάνουμε σωστά όλοι μας... από τους ένθερμους νεαρούς που πετούν πέτρες σε κεφάλια - η βία δεν είναι λύση -... τους γονείς - που πέρασαν λάθος μηνύματα ή αδιαφόρησαν -τους εκπαιδευτικούς ... τους βωβούς θεατές παρόμοιων σκηνικών - η σιωπή είναι συνενοχή -... έως εμάς τους εργαζόμενους των μέσων που δεν αντιδρούμε όσο θα έπρεπε στις όποιες γραμμές... ή εκπτώσεις ή που δεν μεταφέρουμε αυτό το κλίμα ...άνωθεν! Φταίμε όλοι!”.