Καθ’ όλη τη διάρκεια της τηλεοπτικής του πορείας, έχει κληθεί να υποδυθεί πολλούς αρνητικούς χαρακτήρες, οι οποίοι γίνονται συμπαθείς. Ο Ιωσήφ Μαρινάκης όμως δεν ενοχλείται. Αντ’ αυτού αναζητά τρόπους για να τους διαφοροποιεί. Ανάλογα πράττει και με τον Λεωνίδα, που υποδύεται στην καθημερινή κοινωνική σειρά του ΑΝΤ1 «Οργή». Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό MYtv» και τον Παναγιώτη Μουλόπουλο και αποκάλυψε τις εξελίξεις από τα προσεχή επεισόδια.

Φέτος πρωταγωνιστείς στην καθημερινή σειρά «Οργή». Τι ξεχωριστό είχε και απάντησες θετικά;

Κατ’ αρχάς, είχα στα χέρια μου ένα πολύ καλό σενάριο από την Άντα Γκουρμπαλή, μου άρεσε ο ρόλος του Λεωνίδα, και είχα καλή χημεία με τον σκηνοθέτη Σταύρο Ποταμάρη. Από τη άλλη, μία κυπριακή παραγωγή έχει το καλό και το κακό ότι μπορείς να δουλέψεις δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα. Ο συνδυασμός των παραπάνω με έκαναν να πω «ναι» στην εν λόγω δουλειά.

Θεωρείς ότι έχει αναβαθμιστεί το επίπεδο των κυπριακών σειρών;

Τα τελευταία έξι χρόνια, όπου άρχισαν οι ελληνοκυπριακές συμμαχίες, αναβαθμίστηκε το επίπεδο των παραγωγών, αλλά σίγουρα χρήζει και άλλης αναβάθμισης η κατάσταση. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για τις ελληνικές παραγωγές. Όλα είναι θέμα μπάτζετ. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει προσπάθεια και αγώνας.

Η σειρά σημειώνει άκρως ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης και στην Ελλάδα. Το περίμενες;

Να σου πω την αλήθεια, στην αρχή της σεζόν ξεκινήσαμε για να προβάλλεται η σειρά στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά λόγω κάποιων αντιξοοτήτων δεν συνέβη. Όταν έμαθα ότι θα γίνει, τελικά, το καλοκαίρι, μου ήρθε λίγο απότομα. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Από εκεί και πέρα, περίμενα ότι η σειρά θα πήγαινε το ίδιο καλά, όπως και στον ΑΝΤ1 Κύπρου.

Να τολμήσω να πω ότι με τον ρόλο του Λεωνίδα προστίθεται ακόμη ένας αρνητικός χαρακτήρας στο βιογραφικό σου;

Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Λες να είμαι ο μόνος που τους δέχεται; (Γελάει). Ο Λεωνίδας είναι, όντως, ακόμα ένας αρνητικός χαρακτήρας που προστίθεται στο βιογραφικό μου, αλλά αυτός μπαίνει πολύ ψηλά στη λίστα. Είναι ένα κάθαρμα, που δεν διστάζει να κάνει τα πάντα, προκειμένου να ικανοποιήσει το «εγώ» του.

Για τη σύζυγο του, τη Μαντώ, έχει πραγματικά συναισθήματα;

Πιστεύω ότι, κατά πολύ βάθος, αγαπάει τη γυναίκα του. Αυτή η αγνή αγάπη, όμως, έχει σκεπαστεί με τόση λάσπη που δεν φαίνεται. Έχει μπει στον βούρκο και δεν μπορεί να βγει.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να προσπαθεί να απεμπλακεί από τις παράνομες υιοθεσίες και το εμπόριο βρεφών. Είναι άπληστος;

Δεν είναι μόνο το χρήμα που ικανοποιεί το «εγώ» του, αν και είναι η κινητήριος δύναμη του, αλλά και η δύναμη. Αυτή παρακινεί τον Λεωνίδα να κάνει όλα αυτά. Μη ξεχνάς, ότι είναι ένας σκοτεινός χαρακτήρας, και κάπου του αρέσει όλο αυτό. Μάλιστα, κάποιες δολοφονίες απολαμβάνει όταν τις κάνει.

Ο Λεωνίδας έχει κάποια ευαίσθητη πλευρά, η οποία να δικαιολογεί – εν μέρει – αυτά που κάνει;

Η αλήθεια είναι ότι αποκαλύπτονται κάποιες ευαίσθητες πλευρές του. Μία από αυτές, την έχετε δει ήδη, είναι η εξομολόγηση στη γυναίκα του. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να τον δικαιολογήσεις σαν χαρακτήρα.

Επομένως, δεν θα τον δούμε να μετανιώνει;

Δεν μπορώ να σου αποκαλύψω πολλά, αλλά θα σου πω μόνο ότι, ίσως, προς το τέλος τον δούμε να μετανιώνει για κάποια πράγματα.

Αντιλαμβάνεται ότι η Μαντώ έχει αρχίσει να μαθαίνει πράγματα γι’ αυτόν από τον Πέτρο;

Κάποια στιγμή αποκαλύπτονται όλα.

Καταλαβαίνει την πραγματική ταυτότητα του Ανδρέα Δημάδη, δηλαδή του Οδυσσέα;

Όχι, δεν πηγαίνει καν το μυαλό του.

Στα προσεχή επεισόδια βλέπουμε ότι ο Λεωνίδας σκοτώνει την Τατιάνα, αλλά κατηγορείται ο Παύλος για αυτό. Ο Λεωνίδας θα συλληφθεί;

Ο Λεωνίδας έχει τους τρόπους και τα μέσα για να αποφύγει οποιαδήποτε κακοτοπιά. Επίσης, είναι έξυπνος.

Ο ήρωας έχει το τέλος που του αξίζει;

Στο τέλος ο Λεωνίδας τιμωρείται, αλλά δεν θα σου πω με ποιον τρόπο. Τώρα, αν το αξίζει ή όχι, και τι του αξίζει δεν μπορώ να το κρίνω εγώ…