Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε από το φετινό MasterChef ήταν ο Ζαχίρ.

Εκτός από το ταλέντο του στην μαγειρική, ξεχώρισε και με την ανθρώπινη ιστορία που έγινε γνωστή.

Η παραμονή του στο παιχνίδι δεν ήταν πολύ καλή, αφού αρκετοί από τους συμπαίκτες του τον προσέβαλαν και τον μείωναν με τη συμπεριφορά τους.

«Όταν ζεις σε ένα σπίτι με διαφορετικούς χαρακτήρες, είναι λογικό να δημιουργηθούν ορισμένα προβλήματα. Σε γενικές γραμμές, πέρασα όμορφα, απλά υπήρξαν κάποιες φορές που δύο συγκεκριμένα άτομα με προσέβαλαν και αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Δεν έδωσα ποτέ σημασία και δεν θα ήθελα να αναφερθώ ονομαστικά σε αυτούς τους παίκτες. Στο μόνο θέμα που είμαι επαναστάτης είναι εκείνο του ρατσισμού. Δεν δέχομαι να γίνονται σχόλια για χρώματα, φυλές και θρησκείες. Το έχω σιχαθεί και όταν συμβαίνει θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Πολλές φορές έχω σκεφτεί να πάω να ζήσω μόνος μου σε ένα ξερονήσι ή ένα βουνό, χωρίς να έχω επαφή με τους ανθρώπους και να μη βλέπω τίποτε από όλα όσα έχω δει αυτά τα χρόνια. Η επαφή μου με τη φύση ήταν άλλωστε και αυτό που μου έλειψε περισσότερο τους μήνες που βρισκόμουν στο σπίτι του MasterChef. Η φύση μου δίνει δύναμη και ενέργεια» εξήγησε στο περιοδικό People.

Ο Ζαχίρ μίλησε για την αποχώρησή του από το παιχνίδι και το τι έκανε μετά:

«Με το που έφυγα από το MasterChef πήγα κατευθείαν στο σπίτι μου, στα Πατήσια. Μάλιστα, είχα πάρει ταξί, για να μη με δουν και μαθευτεί η αποχώρηση μου. 'Όταν μπήκα στο σπίτι, άναψα ένα τσιγάρο και χαλάρωσα. Δεν πίστευα πως ήμουν εκεί. Ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησα μαζί του είναι ο καλός μου φίλος Mirza Alami, με τον οποίο πήγα και στην οντισιόν του MasterChef. Είναι κολλητός, αδελφός και ένα παιδί που πάντα ήταν δίπλα μου στα δύσκολα και μοιραζόμαστε τα πάντα. Το πρώτο βράδυ, λοιπόν, ήρθε ο Mirza με το μηχανάκι, κάναμε μια βόλτα και επιστρέφοντας μια παρέα από κορίτσια φώναζε το όνομα μου. Τότε αισθάνθηκα πως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που με συμπαθούν. Ανακουφίστηκα και οι αρνητικές σκέψεις που είχα στο μυαλό μου για την εξομολόγηση μου στην οντισιόν έφυγαν. Σε κάποιο φανάρι σταμάτησε δίπλα μας ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός με ρώτησε αν έχω φύγει από το παιχνίδι. Απάντησα αρνητικά - για να μην προδώσω την αποχώρηση- και μου λέει "Πες μου μόνο πως έχει φύγει η Σπυριδούλα δεν τη συμπαθώ, καθόλου». Του είπα πως παραμένει στο παιχνίδι. Μέχρι να προβληθεί το επεισόδιο ήμουν προσεκτικός και όταν έβγαινα φορούσα κουκούλα ή σκουφάκι για να μη με αναγνωρίσουν. Μάλιστα, κάποια παιδιά με έβγαλαν φωτογραφίες και τους παρακάλεσα να μην τις ανεβάσουν στα social media», είπε ο Σαχίρ.