Τάμτα: Η Eurovision είναι και για εμένα μια πρόκληση…

|
THESTIVAL TEAM

Για την συμμετοχή της στην Eurovision με την Κύπρο, μιλάει σε γνωστό περιοδικό η Τάμτα.

Φαντάζομαι ότι στα χρόνια της καριέρας σου έχεις δεχτεί πολλές προτάσεις για τη Eurovision.

Έχω την εντύπωση πως λόγω του ότι το όνομα μου ακούγεται κάθε χρονιά, ο κόσμος νομίζει πως μου γίνεται πρόταση κι εγώ για δικούς μου λόγους αρνούμαι. Η πραγματικότητα όμως απέχει. Το 2007 ήταν η πρώτη πρόταση που δέχτηκα να συμμετάσχω στον ελληνικό τελικό. Τότε πήγα με το «With love» του Νίκου Τερζή και του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.

Ήταν η χρονιά που πήγε ο Σαρμπέλ. Η επόμενη πρόταση που δέχτηκα ήταν το 2015, όπου επιλέξαμε το «Unloved», των Alex Παπακωνσταντίνου και Yacoub Rami, μαζί με κάποιους άλλους δημιουργούς. Σε αυτή την περίπτωση το κομμάτι έφτασε κάποιες ώρες μετά την προθεσμία, οπότε δεν μπόρεσα να διαγωνιστώ καν. Από τότε δεν μου είχε γίνει πρόταση. Πέρσι, μου έγινε πρόταση από την Κύπρο, όπως έγινε και φέτος.

Σε σχέση με πέρσι, τι άλλαξε;

Πέρσι δεν γινόταν να πω το «ναι». Μου ήρθε η πρόταση τέλη Γενάρη, αλλά 1/3 είχα πρεμιέρα με την παράσταση «Καμπαρέ» στο Θέατρο Παλλάς. Ήμουν συνεχώς στις πρόβες, είχα κουραστεί πολύ, να φανταστείς είχα φτάσει 49 κιλά! Είχαμε κλείσει ήδη  X-Factor της Γεωργίας και παράλληλα το Box.

Όπως καταλαβαίνεις δεν γινόταν να πάρω ένα τέτοιο πρότζεκτ πάνω μου. Θεωρώ πως ό,τι έγινε έγινε για καλό. Η περσινή συμμετοχή έπρεπε να πάει έτσι όπως πήγε με την Ελένη. Φέτος, όμως, ήρθε νωρίτερα η πρόταση και μας προλάβανε πριν κλείσουμε για το ελληνικό «X-Factor»!

Η αλήθεια είναι ότι είχα στο μυαλό μου πως ίσως κάποια χώρα να με πλησιάσει και να που εμφανίστηκε ξανά η Κύπρος. Ύστερα από μια τόσο μεγάλη επιτυχία, το να σου δείξει μια χώρα εμπιστοσύνη, είναι από τη μια πλευρά αγχωτικό αλλά και απίστευτα τιμητικό. Είναι και το τραγούδι του Alex και όλης της υπόλοιπης ομάδας. Είναι και για εμένα μια πρόκληση. Μια διαδικασία η οποία σε εξελίσσει και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Είναι τιμή μου να εκπροσωπήσω την Κύπρο, λέει στο 7 μέρες TV.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.