Η ΕΡΤ δίνει 52 εκατ. ευρώ σε επτά ΠΑΕ για να προβάλει τα ματς τους

|
THESTIVAL TEAM

Ιδιαίτερα “ανοιχτοχέρα” αποδείχθηκε η ΕΡΤ όσον αφορά στα χρήματα που δαπάνησε για τη μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων επτά ομάδων της Super League. Όπως αναφέρει το “Πρώτο Θέμα”, με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, εγκρίθηκε κονδύλι 51.715.110 ευρώ με το οποίο η κρατική τηλεόραση θα μεταδώσει 200 αγώνες – 100 τη σεζόν 2018-19 και  100 αγώνες τη σεζόν 2019-20. Οι ΠΑΕ οι οποίες θα επωφεληθούν από την σύμβαση με την ΕΡΤ είναι ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο Ατρόμητος, η Λαμία, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, ο Άρης και ο Παναθηναϊκός.  

Για να γίνει αντιληπτό το πόσο “γενναιόδωρα” φέρθηκε η κρατική τηλεόραση με το δημόσιο χρήμα, η COSMOTE TV αγόρασε έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ 343 αγώνες του Champions League και του Europa League – τις διοργανώσεις όπου κάνουν παρέλαση οι κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης.

Επιπλέον, για το ίδιο πακέτο αγώνων και ομάδων  το οποίο απέκτησε η ΕΡΤ έναντι σχεδόν 52 εκατ. ευρώ, το EPSILON του Ιβάν Σαββίδη είχε προσφέρει 24 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνδρομητική NOVA πολύ λιγότερα.           

Όπως αναφέρει το “Πρώτο Θέμα”, το πιο εξοργιστικό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι παρά την υπάρχουσα υποδομή, την τεχνογνωσία και όλα τα συναφή, η δημόσια τηλεόραση των 2.256 υπαλλήλων δεν αναλαμβάνει καν την παραγωγή. Αντιθέτως, το τεχνικό έργο της τηλεοπτικής κάλυψης αυτό καθαυτό, η ΕΡΤ το αναθέτει σε έναν από τους, θεωρητικά έστω, ανταγωνιστές της, τη NOVA, πληρώνοντας όμως για τις υπηρεσίες της 2 εκατομμύρια ευρώ, πέρα των 52 εκατ. που απλόχερα προσφέρει στις επτά ΠΑΕ.  

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.