Τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις άνδρες και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, σε δύο δυστυχήματα που σημειώθηκαν χθες και προχθες, στη θάλασσα της Βενετίας, όπως ανακοίνωσε η ιταλική πυροσβεστική.

Αναλυτικότερα, λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, ένα μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νεαροί που επέστρεφαν από τη διασκέδασή τους, συγκρούστηκε με τη βάρκα δύο ψαράδων που ήταν σταματημένη στο κανάλι Σαν Νίκολο ντι Λίντο.

Οι δύο ψαράδες, 69 ετών και κάτοικοι Βενετίας, ήταν φίλοι επί χρόνια. Ο πρώτος περισυνέλεγη ζωντανός όμως υπέκυψε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομέιο, ενώ το πτώμα του δεύτερου βρέθηκε να επιπλέει έπειτα από περισσότερο από μία ώρα ερευνών.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, οι τέσσερις νεαροί, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, όλοι του Βενετσιάνοι, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Την ίδια στιγμή, δεν εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα τους και το δυστύχημα ενδέχεται να οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα, σε μια στιγμή αφηρημάδας ή στο γεγονός ότι ένα από τα πλοιάρια δεν ήταν επαρκώς φωτισμένο.

Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα ένα ασυνήθιστα μεγάλο κύμα ανέτρεψε μια άλλη βάρκα στην οποία επέβαιναν πέντε άνθρωποι.

Οι επιβάτες περισυνελέγησαν γρήγορα από άλλα πλοιάρια που βρίσκονταν στην περιοχή.

Τέσσερις εξ αυτών ήταν ελαφρά τραυματισμένοι, όμως ένας 76χρονος άνδρας, κάτοικος γειτονικής περιοχής,έχασε τη ζωή του.