Την ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία και τον χαμό των άτυχων συμπολιτών μας από τις πυρκαγιές στην Δυτική και Ανατολική Αττική εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, στην οποία επισημαίνει ότι οι "ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ήδη από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών πυρκαγιών και συναισθανόμενοι την κρισιμότητα του ρόλου τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, αντικειμενικά, ψύχραιμα και με αμεσότητα".

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ, "θεωρούμε ανοίκεια την όποια στοχοποίηση των τηλεοπτικών σταθμών από όπου και αν προέρχεται. Άλλωστε οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν κάνουν πολιτική, αλλά παρέχουν το πλαίσιο για την ενημέρωση του κοινού".

"Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και οι εργαζόμενοι σε αυτούς δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να επιτελούν με την ίδια ευθύνη το ενημερωτικό καθήκον που έχουν αναλάβει. Οι σκέψεις μας παραμένουν στα θύματα αυτής της καταστροφής και στους συμπολίτες μας που πενθούν ή αγωνιούν για τους αγαπημένους τους", καταλήγει η ΕΙΤΗΣΕΕ.