Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου –προς το παρόν τουλάχιστον- είναι εκτός του Nomads 2 ενώ σύμφωνα με νέο δημοσίευμα, οι αλλαγές θα είναι μεγάλες στο ριάλιτι επιβίωσης του ΑΝΤ1 που θα δούμε από τη νέα σεζόν στις οθόνες μας.

Με σημαντικές αλλαγές, λοιπόν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Realnews, που θα κάνουν το παιχνίδι… αγνώριστο, προχωρά ο σταθμός του Αμαρουσίου στην υλοποίηση του «Nomads 2». Το µπάτζετ για το πρόγραµµα της νέας σεζόν εγκρίθηκε και έτσι οριστικοποιήθηκε η απόφαση του καναλιού να επενδύσει σε φουλ πρόγραµµα που θα περιλαµβάνει τον δεύτερο κύκλο του ριάλιτι παιχνιδιού, αλλά και τέσσερις νέες σειρές εκ των οποίων οι δύο θα είναι καθηµερινές. Σχεδόν τίποτα στο «Nomads» δεν θα µείνει ίδιο. Αντί για τις Φιλιππίνες, το ριάλιτι περιπέτειας θα γυριστεί φέτος στη Μαδαγασκάρη, οι οµάδες από τρεις θα γίνουν δύο (χωρίς διαχωρισµό σε επώνυµους και µη). Η γενική ντιρεκτίβα που φανερώνει και τη φιλοσοφία του σταθµού, όσον αφορά το νέο πρόγραµµα της προσεχούς σεζόν, συνοψίζεται στη λέξη «ανανέωση» που βάζει στοπ στη λογική «βρίσκουµε πρότζεκτ για τον παρουσιαστή που έχουµε» (σ.σ.: και όχι το ανάποδο), κάτι που οδηγούσε στην ανακύκλωση των ίδιων προσώπων.

Όπως αποφασίστηκε ήδη, το «Nomads» θα έχει έντονα αθλητικό χαρακτήρα και στο πλαίσιο αυτό οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 σχεδιάζουν αντί για έναν παρουσιαστή, να επιλέξουν δύο πρόσωπα εκ των οποίων ο ένας µε background σε αθλητικές µεταδόσεις, ώστε να επιτελεί κατά κάποιον τρόπο ρόλο sportscaster για την περιγραφή των αγωνισµάτων. Για τον διαχωρισµό των παικτών σε οµάδες δεν θα υπάρχει το κριτήριο της επωνυµίας. Αντιθέτως, εξετάζεται το ενδεχόµενο οι οµάδες να συγκροτηθούν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων (π.χ. Αθηναίοι vs Θεσσαλονικείς) ή βάσει φύλου (άνδρες vs γυναίκες). Το «Nomads» φέτος κερδίζει χρόνο στη φάση της προετοιµασίας, καθώς στη Μαδαγασκάρη στήνονται ήδη οι εγκαταστάσεις για το «Nomads» της Ρουµανίας, τις οποίες θα βρει έτοιµες ο ΑΝΤ1.